Порибљене шараном Сава и Дашница

Чланови Спортског риболовног друштво "Риба" из Бијељине данас су у Саву пустили 300 килограма одраслог шарана, а у канал Дашницу, односно Дрину седамдесетак.

Република Српска 24.08.2015 | 21:25
Порибљене шараном Сава и Дашница

Према ријечима предсједника овог друштва Миодрага Ђукића, порибљавање са 370 килограма шарана, чија маса по јединки износи килограм до килограм и по, обављено је на два мјеста - код зграде Јавне установе "Воде Српске" и у Остојићеву на Сави.

Ђукић је подсјетио да је Друштво у прошлој години радило на порибљавању ријека у Семберији шаранском млађи од по 100 грама, а да је ове године одлучило да то буду одрасле јединке ради што мањих губитака.

"Овај шаран би на прољеће већ требало да се мријести, да баца икру, па би ефекти требало да буду значајнији", рекао је Ђукић Срни.

Према његовим ријечима, ове године продат је највећи број спортских дозвола у посљедњих двадесетак година, и то 630 оних које су на годишњем нивоу, а издато је још педесетак дневних, седмичних и мјесечних дозвола.

"Ово порибљавање је, условно речено, и један вид захвалности и поштовања Друштва и његове управе према свом чланству, према спортским риболовцима", рекао је Ђукић.

Он је додао да су чланови "Рибе" уназад неколико година интензивно радили на уништавању бесправно затеченог алата за рибилов, јавно су палили мреже, што је настављено и у овој години.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Патриота

25.08.2015 06:53

Ово су већ охрабрујуће вести и наставите тако природа није Политика него стварност од које нам зависи опстанак

ОДГОВОРИТЕ