Poribljene šaranom Sava i Dašnica

Članovi Sportskog ribolovnog društvo "Riba" iz Bijeljine danas su u Savu pustili 300 kilograma odraslog šarana, a u kanal Dašnicu, odnosno Drinu sedamdesetak.

Republika Srpska 24.08.2015 | 21:25
Poribljene šaranom Sava i Dašnica

Prema riječima predsjednika ovog društva Miodraga Đukića, poribljavanje sa 370 kilograma šarana, čija masa po jedinki iznosi kilogram do kilogram i po, obavljeno je na dva mjesta - kod zgrade Javne ustanove "Vode Srpske" i u Ostojićevu na Savi.

Đukić je podsjetio da je Društvo u prošloj godini radilo na poribljavanju rijeka u Semberiji šaranskom mlađi od po 100 grama, a da je ove godine odlučilo da to budu odrasle jedinke radi što manjih gubitaka.

"Ovaj šaran bi na proljeće već trebalo da se mrijesti, da baca ikru, pa bi efekti trebalo da budu značajniji", rekao je Đukić Srni.

Prema njegovim riječima, ove godine prodat je najveći broj sportskih dozvola u posljednjih dvadesetak godina, i to 630 onih koje su na godišnjem nivou, a izdato je još pedesetak dnevnih, sedmičnih i mjesečnih dozvola.

"Ovo poribljavanje je, uslovno rečeno, i jedan vid zahvalnosti i poštovanja Društva i njegove uprave prema svom članstvu, prema sportskim ribolovcima", rekao je Đukić.

On je dodao da su članovi "Ribe" unazad nekoliko godina intenzivno radili na uništavanju bespravno zatečenog alata za ribilov, javno su palili mreže, što je nastavljeno i u ovoj godini.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Patriota

25.08.2015 06:53

Ovo su već ohrabrujuće vesti i nastavite tako priroda nije Politika nego stvarnost od koje nam zavisi opstanak

ODGOVORITE