Ђоковић: Једва чекам УС опен!

Новак Ђоковић рекао је после пораза у финалу Синсинатија да је и даље мотивисан да освоји једини турнир из Мастерс 1000 серије који му недостаје.

Тенис 27.08.2015 | 10:15
Ђоковић: Једва чекам УС опен!

Ђоковић је пет пута играо у финалу, али и даље је без титуле из Синсинатија.

“То је играло улогу у мом приступу – ове годијне сам био у финалу, на један корак. Видећемо, наставићу да се борим како бих ушао у историју, то је добар мотив за мене“, рекао је српски тенисер.

Трећи пут је Новак у финалу Синсинатија изгубио од Роџера Федерера, овога пута са 7:6 (7-1), 6:3.

“Мислим да је Роџер агресивнији него на другим турнирима јер му услови омогућују да игра врло брзо. Генерално се сјајно носи са брзом игром, брзим лоптама, одговара му тај ритам. Знао сам да ће бити агресиван, покушао сам да се изборим са тиме и успео сам до тај брејка првог сета, а после тога је он једноставно био бољи“, каже Ђоковић и додаје:

“То је спорт. Већ сам добио много мечева ове године. Наравно да је разочарање, можда сам неке ствари могао да урадим боље, али како сам играо ове недеље, добро је да сам дошао до финала“.

Сада следи кулминација овог дела сезоне – УС опен који почиње 31. августа.

“Играо сам финале и у Монтреалу, што је позитивно. Било је добрих мечева и оних мање добрих. Све у свему, и даље нисам задовољан својом формом и нивоом игре, али имам недељу дана да радим на томе. Услови на Флашинг Медоузу више ми одговарају, нестрпљив сам да стигнем у Њујорк“.

Коментари / 0

Оставите коментар