Ово су Мешини "Змајеви" за Белгију и Андору!

Селектор репрезентације БиХ Мехмед Баждаревић објавио је списак репрезентативаца који су позвани за наредне утакмице квалификација за предстојеће првенстве Европе против Белгије и Аустрије.

Фудбал 25.08.2015 | 09:20
Ово су Мешини "Змајеви" за Белгију и Андору!

Селектор фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине Мехмед Баждаревић објавио је списак репрезентативаца на које рачуна за предстојеће утакмице против Белгије и Андоре, које бх. државни тим игра у оквиру квалификација за Европско првенство у Француској 2016. године.

Баждаревић је за ове изузетно важне утакмице позвао укупно 24 играча. БиХ се налази на 5. мјесту табеле квалификационе групе Б, а сваки наредни пораз значио би опроштај од ЕП-а.

"Белгија је добра екипа, али се не бојимо. Ми знамо шта хоћемо и идемо да направимо добар резултат", истакао је Баждаревић на конференцији за новинаре.

Селектор Баждаревић је казао да је свјестан да велики број репрезентативаца не игра у матичним клубовима, али наглашава да је важно да су сви у пуном тренажном процесу и да воље, мотива и оптимизма не недостаје.

У тиму "змајева" за меч у Бриселу ће се наћи Асмир Беговић, Ибрахим Шехић, Јасмин Бурић, Менсур Мујџа, Емир Спахић, Ермин Бичакчић, Сеад Колашинац, Огњен Врањеш, Тони Шуњић, Марин Анчић, Един Вишћа, Изет Хајровић, Мухамед Бешић, Миралем Пјанић, Анел Хаџић, Харис Медуњанин, Марио Вранчић, Сенад Лулић, Тино Сушић, Ведад Ибишевић, Един Џеко, Ермин Зец, Милан Ђурић и Јосип Квесић.

Утакмица Белгија - БиХ се игра 3. септембра на стадиону "Кинг Баудоуин" у Бриселу с почетком у 20:45 сати. Три дана касније, 6. септембра, репрезентација БиХ ће у Зеници играти против селекције Андоре.

До краја квалификација А селекција ће 10. октобра у Зеници играти против тренутног лидера групе Велса, а три дана касније гостује репрезентацији Кипра.

ГРУПА Б
Репрезентација Велса првопласирана је у групи Б са 14 бодова из до сада одиграних шест утакмица. Белгија је на другом мјесту са 11 бодова, а слиједе Израел и Кипа са по девет. БиХ је на петом мјесту са бодом мање и свака од преостале четири утакмице су кључне за пласман на прве двије позиције у групи које воде директно на ЕУРО или на треће које осигурава бараж за пласман на првенство у Француској. Андора је посљедњепласирана у групи без освојених бодова.

Коментари / 0

Оставите коментар