Ovo su Mešini "Zmajevi" za Belgiju i Andoru!

Selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević objavio je spisak reprezentativaca koji su pozvani za naredne utakmice kvalifikacija za predstojeće prvenstve Evrope protiv Belgije i Austrije.

Fudbal 25.08.2015 | 09:20
Ovo su Mešini "Zmajevi" za Belgiju i Andoru!

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević objavio je spisak reprezentativaca na koje računa za predstojeće utakmice protiv Belgije i Andore, koje bh. državni tim igra u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine.

Baždarević je za ove izuzetno važne utakmice pozvao ukupno 24 igrača. BiH se nalazi na 5. mjestu tabele kvalifikacione grupe B, a svaki naredni poraz značio bi oproštaj od EP-a.

"Belgija je dobra ekipa, ali se ne bojimo. Mi znamo šta hoćemo i idemo da napravimo dobar rezultat", istakao je Baždarević na konferenciji za novinare.

Selektor Baždarević je kazao da je svjestan da veliki broj reprezentativaca ne igra u matičnim klubovima, ali naglašava da je važno da su svi u punom trenažnom procesu i da volje, motiva i optimizma ne nedostaje.

U timu "zmajeva" za meč u Briselu će se naći Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Jasmin Burić, Mensur Mujdža, Emir Spahić, Ermin Bičakčić, Sead Kolašinac, Ognjen Vranješ, Toni Šunjić, Marin Ančić, Edin Višća, Izet Hajrović, Muhamed Bešić, Miralem Pjanić, Anel Hadžić, Haris Medunjanin, Mario Vrančić, Senad Lulić, Tino Sušić, Vedad Ibišević, Edin Džeko, Ermin Zec, Milan Đurić i Josip Kvesić.

Utakmica Belgija - BiH se igra 3. septembra na stadionu "King Baudouin" u Briselu s početkom u 20:45 sati. Tri dana kasnije, 6. septembra, reprezentacija BiH će u Zenici igrati protiv selekcije Andore.

Do kraja kvalifikacija A selekcija će 10. oktobra u Zenici igrati protiv trenutnog lidera grupe Velsa, a tri dana kasnije gostuje reprezentaciji Kipra.

GRUPA B
Reprezentacija Velsa prvoplasirana je u grupi B sa 14 bodova iz do sada odigranih šest utakmica. Belgija je na drugom mjestu sa 11 bodova, a slijede Izrael i Kipa sa po devet. BiH je na petom mjestu sa bodom manje i svaka od preostale četiri utakmice su ključne za plasman na prve dvije pozicije u grupi koje vode direktno na EURO ili na treće koje osigurava baraž za plasman na prvenstvo u Francuskoj. Andora je posljednjeplasirana u grupi bez osvojenih bodova.

Komentari / 0

Ostavite komentar