Излијечен посљедњи обољели од еболе

Здравствене власти Сијера Леонеа отпустиле су данас из болнице посљедњег регистрованог пацијента који је боловао од еболе.

Свијет 24.08.2015 | 15:55
Излијечен посљедњи обољели од еболе

Сада почиње период бројања 42 дана, након чега ће Свјетска здравствена организација прогласити крај епидемије, ако у том периоду не буде нових случајева.

У случају такве објаве, Гвинеја би остала као једина држава у западној Африци са случајевима еболе. Епидемија ове болести почела је управо у овој земљи крајем 2013. године.

Директор Националног центра за сузбијање еболе у Сијера Леонеу Об Сисај рекао је да још постоји велики ризик и да би могли да се појаве нови случајеви.

Скоро 4.000 људи умрло је од еболе у Сијера Леонеу од када је овај вирус детектован у мају 2014. године. Пацијент који је оптуштен данас је мајка мушкарца који је умро крајем јула.

(Агенције)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лаж

24.08.2015 17:09

Које прес.....ње са том еболом, а јасно је свима да све то измисле људи због маркетинга. Причали су о најезди еболе, ово-оно, а сада посљедњи излијечен. Хахаха...него, јавите народима свијета да имате лијек и за остале болести.

ОДГОВОРИТЕ