Дефинитивно: Даниловић напустио КК Партизан!

Први човек клуба повукао се током седнице Скупштине црно-белих, која је незванично тражила да се повуче и Вујошевић. Открио је и колики је дуг клуба.

Кошарка 24.08.2015 | 16:20
Дефинитивно: Даниловић напустио КК Партизан!

Криза у Кошаркашком клубу Партизан кулминирала је, за сада, повлачењем председника клуба!

Предраг Даниловић, легендарни кошаркаш и функционер црно-белих и југословенске/српске кошарке, поднео је оставку у понедељак током седнице Скупштине клуба.

"Партизан је мој живот и увек ће тако бити".

"За ових 15 година урадили смо много лепих и врхунских ствари. Протекле две године клуб се нашао у фнансијским проблемима. Разни су разлози. Није само један човек крив. Правили смо потезе који нису били популарни и паметни и дошли смо ту где јесмо... Направили смо од Партизана врхунски бренд, радом, васпитањјем играча, уз помоцх навијача".

"Не могу више да помогнем Партизан, потрошио сам своје кредите и није ми жао. Нема потребе да седим овде само због функције. Преузимам одговорност за све добро и лоше. Преузимам одговорност и за то што нисам успео да објасним неке ствари људима из клуба. Заправо, да ставим неке ситуације под контролу".

"Људски је да се повучем и евентуално дође неко ко ће Партизану да помогне. Ја немам више простора да помогнем".

"Разних глупости сам се начитао претходних дана, не треба нико да се свађа у овом клубу. Никада се није гласањем пуштало из клуба. Као и сада, увек је разговором".

"Изабрана је радна комисија од пет чланова док се не буде изабрао нови председник".

Комисију чине: Шилобад, Тодорић, Дражић, Крстовић, Тишма.

"Ја бих волео да на чело клуба дође неко ко воли Партизан и може да помогне. Не требају нама премијер и председник да нам решавају проблеме. Потребна је помоћ и да имамо коректан дијалог".

Да ли се плашите доминације неког другог клуба?

"Ми смо владали 13 година. Не плашимо се да сада неко други буде први. Па ово је спорт, а не рат!"

Незванично, део чланова Скупштине (укупно их је 31) тражио је током расправе од тренера Душка Вујошевића, којем је иначе истекао уговор, да се добровољно повуче са те позиције.

"Дуле и ја имамо однос који траје 29 година. Имам велико поштовање према Душку. Он ми је био други отац кад сам дошао. Због њега са у Партизану", рекао је Даниловић и додао:

"Не слажем се са његовим наступима. Клуб не треба да буде политички субјект. То је у последње време прешло меру и ту сам ја крив".

"Скупштина не одлучује о тренеру", кратко је рекао Даниловић на ту тему.

Коментари / 0

Оставите коментар