Definitivno: Danilović napustio KK Partizan!

Prvi čovek kluba povukao se tokom sednice Skupštine crno-belih, koja je nezvanično tražila da se povuče i Vujošević. Otkrio je i koliki je dug kluba.

Košarka 24.08.2015 | 16:20
Definitivno: Danilović napustio KK Partizan!

Kriza u Košarkaškom klubu Partizan kulminirala je, za sada, povlačenjem predsednika kluba!

Predrag Danilović, legendarni košarkaš i funkcioner crno-belih i jugoslovenske/srpske košarke, podneo je ostavku u ponedeljak tokom sednice Skupštine kluba.

"Partizan je moj život i uvek će tako biti".

"Za ovih 15 godina uradili smo mnogo lepih i vrhunskih stvari. Protekle dve godine klub se našao u fnansijskim problemima. Razni su razlozi. Nije samo jedan čovek kriv. Pravili smo poteze koji nisu bili popularni i pametni i došli smo tu gde jesmo... Napravili smo od Partizana vrhunski brend, radom, vaspitanjjem igrača, uz pomoch navijača".

"Ne mogu više da pomognem Partizan, potrošio sam svoje kredite i nije mi žao. Nema potrebe da sedim ovde samo zbog funkcije. Preuzimam odgovornost za sve dobro i loše. Preuzimam odgovornost i za to što nisam uspeo da objasnim neke stvari ljudima iz kluba. Zapravo, da stavim neke situacije pod kontrolu".

"Ljudski je da se povučem i eventualno dođe neko ko će Partizanu da pomogne. Ja nemam više prostora da pomognem".

"Raznih gluposti sam se načitao prethodnih dana, ne treba niko da se svađa u ovom klubu. Nikada se nije glasanjem puštalo iz kluba. Kao i sada, uvek je razgovorom".

"Izabrana je radna komisija od pet članova dok se ne bude izabrao novi predsednik".

Komisiju čine: Šilobad, Todorić, Dražić, Krstović, Tišma.

"Ja bih voleo da na čelo kluba dođe neko ko voli Partizan i može da pomogne. Ne trebaju nama premijer i predsednik da nam rešavaju probleme. Potrebna je pomoć i da imamo korektan dijalog".

Da li se plašite dominacije nekog drugog kluba?

"Mi smo vladali 13 godina. Ne plašimo se da sada neko drugi bude prvi. Pa ovo je sport, a ne rat!"

Nezvanično, deo članova Skupštine (ukupno ih je 31) tražio je tokom rasprave od trenera Duška Vujoševića, kojem je inače istekao ugovor, da se dobrovoljno povuče sa te pozicije.

"Dule i ja imamo odnos koji traje 29 godina. Imam veliko poštovanje prema Dušku. On mi je bio drugi otac kad sam došao. Zbog njega sa u Partizanu", rekao je Danilović i dodao:

"Ne slažem se sa njegovim nastupima. Klub ne treba da bude politički subjekt. To je u poslednje vreme prešlo meru i tu sam ja kriv".

"Skupština ne odlučuje o treneru", kratko je rekao Danilović na tu temu.

Komentari / 0

Ostavite komentar