Зукорлић је годинама тукао Јусуфспахића?!

Јавна је тајна да се породице Зукорлић и Јусуфспахић не подносе већ годинама.

Србија 24.08.2015 | 14:45
Зукорлић је годинама тукао Јусуфспахића?!

"Рат" између њих траје скоро три деценије зато што је санџачки муфтија Моамер Зукорлић током школовања у Сарајеву тукао и малтретирао Мустафу Јусуфспахића, млађег брата србијанског муфтије Мухамеда, иначе заменика реис-ул-улеме Исламске заједнице Србије, сазнаје портал Курир.

Извор Курира близак овим породицама открива нове детаље.

"Обојица су рођени 1970. године и после завршетка основне школе заједно су се школовали у Босни, похађали су Гази Хусрев-бегову медресу у Сарајеву. За разлику од младог Јусуфспахића Момаер Зукорлић је био враг, несташан, увек је изазивао, није се много променио од тада... Он је често долазио у сукоб и са још неким ученицима али је посебан пик имао на Мустафу. Кињио га је, малтретирао, провоцирао, тукао... Кап је прелила чашу када га је Моамер буквално нокаутирао током неке утакмице. Овај је од ударца пао, а само је хтео да одбрани неког друга. Због тих дечјих несташлука њихове породице су прекинуле контакт. Касније су обојица отишли на различите стране, али када би се негде срели заобилазили би један другог у широком луку. Више се не туку, одрасли су људи али "рат" у вербалном смислу и даље траје. Оно што их је још више удаљило јесте и улазак Зукорлића у политику, његове неодмерене изјаве према Исламској заједници Србије, Београду... - прича саговорник Курира.

Муфтија Муамер Зукорлић

Курир је покушао тим поводом да добије коментар од обојице, али се они на бројеве познате редакцији, нису јављали.

Зукорлић је 1993. године дипломирао шеријатско право на Исламском факултету у Константини у Алжиру. За првог председника Мешихата Исламске заједнице (ИЗ) Санџака изабран је исте године, а касније још два пута, 1998. и 2003. године. Ожењен је са две жене, првом Јорданком и другом Новопазарком, с којима има седморо деце. Иако закон у Србији забрањује бигамију као и полигамију често је коментарисао да је брак са више жена његова приватна ствар и да је боље имати две жене, него имати једну, а варати је.

Мустафа Јусуфспахић је 1997. године завшио теологију на Универзитету "Ал-Азхар" у Каиру. Истовремено на Бритисх цоунцилу стекао диплому ИЕЛТС и завршио две године бизнис менаџмента. Био је имам Бајракли џамије у Београду, и главни имам за регион Ниша. Као најмлађи хаџија, 2000. године, предводио је групу од 25 хаџија из Србије у Саудијску Арабију, као почасни гости краља Фахда. Био је члан Комисије за истину и помирење, на предлог председника СРЈ. Ожењен Азром и има кћерку Нору и сина Омара.

Муфтија Мустафа Јусуфспахић

Браћа Мухамед (будући амбасадор Србије у Саудијској Арабији) и Мустафа су синови бившег београдског муфтије Хамдије Јусуфспахића.

Извор: Курир

 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

УВИЈЕК ИСТО

24.08.2015 12:46

У НАС СУ УВИЈЕК ПАМЕТНИ МАЛТРЕТИРАНИ, НЕМА ТУ РАЗЛИКЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Стрсљен

24.08.2015 14:33

Уби нас незнање и малодусност ово је политика Верски водја који9 ватају власт завадјају народ и хускају га на национализам као фасизам где се нетрпељивост ставља на прво мјесто све су то црквењаци као комунистим изрезирали док народ пљацкају и праве неке центре, цркве , дјамије, мезаре и гробља споменике скоро свему и свацему како би залудјивали полуписмени народ пред црквама по селима сједе и наплацују улазнице, ко не да-плати улаз-прилог они га изоговарају и блате тако да цист, моралан и побозан цовек престане да иде медју те јеретике и удбасе у мантијама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ратко

24.08.2015 16:15

Ста казес закон у Србији забрањује бигамију и полигамију али овоме не мозе власт ниста.Сто ли га ви у Србији не поставите за председника кад му нико ниста не мозе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

било

25.08.2015 07:55

Зукорлић , подмукли силеџија !

ОДГОВОРИТЕ