Zukorlić je godinama tukao Jusufspahića?!

Javna je tajna da se porodice Zukorlić i Jusufspahić ne podnose već godinama.

Srbija 24.08.2015 | 14:45
Zukorlić je godinama tukao Jusufspahića?!

"Rat" između njih traje skoro tri decenije zato što je sandžački muftija Moamer Zukorlić tokom školovanja u Sarajevu tukao i maltretirao Mustafu Jusufspahića, mlađeg brata srbijanskog muftije Muhameda, inače zamenika reis-ul-uleme Islamske zajednice Srbije, saznaje portal Kurir.

Izvor Kurira blizak ovim porodicama otkriva nove detalje.

"Obojica su rođeni 1970. godine i posle završetka osnovne škole zajedno su se školovali u Bosni, pohađali su Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Za razliku od mladog Jusufspahića Momaer Zukorlić je bio vrag, nestašan, uvek je izazivao, nije se mnogo promenio od tada... On je često dolazio u sukob i sa još nekim učenicima ali je poseban pik imao na Mustafu. Kinjio ga je, maltretirao, provocirao, tukao... Kap je prelila čašu kada ga je Moamer bukvalno nokautirao tokom neke utakmice. Ovaj je od udarca pao, a samo je hteo da odbrani nekog druga. Zbog tih dečjih nestašluka njihove porodice su prekinule kontakt. Kasnije su obojica otišli na različite strane, ali kada bi se negde sreli zaobilazili bi jedan drugog u širokom luku. Više se ne tuku, odrasli su ljudi ali "rat" u verbalnom smislu i dalje traje. Ono što ih je još više udaljilo jeste i ulazak Zukorlića u politiku, njegove neodmerene izjave prema Islamskoj zajednici Srbije, Beogradu... - priča sagovornik Kurira.

Muftija Muamer Zukorlić

Kurir je pokušao tim povodom da dobije komentar od obojice, ali se oni na brojeve poznate redakciji, nisu javljali.

Zukorlić je 1993. godine diplomirao šerijatsko pravo na Islamskom fakultetu u Konstantini u Alžiru. Za prvog predsednika Mešihata Islamske zajednice (IZ) Sandžaka izabran je iste godine, a kasnije još dva puta, 1998. i 2003. godine. Oženjen je sa dve žene, prvom Jordankom i drugom Novopazarkom, s kojima ima sedmoro dece. Iako zakon u Srbiji zabranjuje bigamiju kao i poligamiju često je komentarisao da je brak sa više žena njegova privatna stvar i da je bolje imati dve žene, nego imati jednu, a varati je.

Mustafa Jusufspahić je 1997. godine zavšio teologiju na Univerzitetu "Al-Azhar" u Kairu. Istovremeno na British councilu stekao diplomu IELTS i završio dve godine biznis menadžmenta. Bio je imam Bajrakli džamije u Beogradu, i glavni imam za region Niša. Kao najmlađi hadžija, 2000. godine, predvodio je grupu od 25 hadžija iz Srbije u Saudijsku Arabiju, kao počasni gosti kralja Fahda. Bio je član Komisije za istinu i pomirenje, na predlog predsednika SRJ. Oženjen Azrom i ima kćerku Noru i sina Omara.

Muftija Mustafa Jusufspahić

Braća Muhamed (budući ambasador Srbije u Saudijskoj Arabiji) i Mustafa su sinovi bivšeg beogradskog muftije Hamdije Jusufspahića.

Izvor: Kurir

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

UVIJEK ISTO

24.08.2015 12:46

U NAS SU UVIJEK PAMETNI MALTRETIRANI, NEMA TU RAZLIKE.

ODGOVORITE
Name

Strsljen

24.08.2015 14:33

Ubi nas neznanje i malodusnost ovo je politika Verski vodja koji9 vataju vlast zavadjaju narod i huskaju ga na nacionalizam kao fasizam gde se netrpeljivost stavlja na prvo mjesto sve su to crkvenjaci kao komunistim izrezirali dok narod pljackaju i prave neke centre, crkve , djamije, mezare i groblja spomenike skoro svemu i svacemu kako bi zaludjivali polupismeni narod pred crkvama po selima sjede i naplacuju ulaznice, ko ne da-plati ulaz-prilog oni ga izogovaraju i blate tako da cist, moralan i pobozan covek prestane da ide medju te jeretike i udbase u mantijama.

ODGOVORITE
Name

Ratko

24.08.2015 16:15

Sta kazes zakon u Srbiji zabranjuje bigamiju i poligamiju ali ovome ne moze vlast nista.Sto li ga vi u Srbiji ne postavite za predsednika kad mu niko nista ne moze.

ODGOVORITE
Name

bilo

25.08.2015 07:55

Zukorlić , podmukli siledžija !

ODGOVORITE