ПЛ БиХ: Три меча, три црвена, Олимпик опет ''тукао'' Борац у БЛ!

На три данашња меча Премијер лиге БиХ, који су почели у исто време, виђена су чак три црвена картона, од чега два на дербију на "Грбавици". Домаћини без милости, три од три. Трећу годину заредом Олимпик је са Градског стадиона у Бањалуци однио цијели плијен и славио против Борца резултатом 1:0. У херцеговачком дербију, Зрињски и Широки Бријег одиграли без побједника, али и без голова.

Фудбал 24.08.2015 | 11:45
ПЛ БиХ: Три меча, три црвена, Олимпик опет ''тукао'' Борац у БЛ!

Жељезничар је савладао Вележ 2:1.

Рудар Приједор стигао је до веома битне побједе у дуелу са Травником.

Немања Пекија био је стријелац за Приједорчане, који су у Градишци имали предност све до финиша првог дијела игре, када су гости стигли до изједначења. Стријелац са "бијеле тачке" био је Феђа Дудић. Ипак, искусни Мирза Џафић у 67. минуту донио је побједу "рударима".

И Славија је стигла до три бода, минималцем против Дрине.

Иако од 10. минута због искључења Драгомира Николића играли са играчем мање, фудбалери Дрине имали су 0:0 у Источном Сарајеву након првих 45 минута.

Ипак, теренску надмоћ домаћи су крунисали у 55. минуту. Након прекида, Немања Картал одлично је скочио и затресао мрежу немоћног Срђана Остојића.

Ништа ново, Олимпик славио у Бањалуци

Трећу годину заредом Олимпик је на Градском стадиону у Бањалуци однио цијели плијен и славио против Борца резултатом 1:0.

2015/16 Борац - Олимпик 0:1
2014/15 Борац - Олимпик 0:1
2013/14 Борац - Олимпик 0:1

Посљедњи домаћи пораз Борца био је против Олимпика у 20. колу прошле године, а уједно и задњи тријумф Сарајлија у гостима. Сада се круг затворио, а актери су исти.

Од 2012. године Борац не зна за трјумф против најмлађег сарајевског премијерлигаша.

БОРАЦ - ОЛИМПИК 0:1 (0:1)
/Панџа 41/

Бањалучани су доживјели први пораз ове сезоне, док је екипи Олимпика ово био први тријумф.

Далеко искуснија екипа Олимпика заслужено је тријумфовала и прекинула серију неуспјешних резултата на почетку сезоне. С друге стране, Борац није имао рјешења за одличну игру расположених гостију.

Тренутак одлуке десио се у 41. минуту. Велдин Мухаремовић направио је одличан посао на средини терена, упослио Далибора Панџу на лијевој страни, који одлично погађа доњи лијеви угао гола Борца, за испоставиће се, коначних 0:1.

Покушавао је тренер Владо Јагодић да унесе промјене у своју екипу, дебитовали су Мићо Кузмановић и Лазар Марјановић, али Бањалучани нису успјели да дођу бар до једног бода.

У наредном колу Борац ће играти против Дрине, гдје ће покушати да надокнади пропуштено у данашњем мечу. С друге стране, Олимпик је коначно тријумфовао у првенству и побјега са зачеља табеле.

У исто вријеме као и у У херцеговачком дербију Зрињски и Широки Бријег одиграли су меч без побједника, али и голова. Мостарци су задржали прво мјесто, али су покварили максималан учинак из прва четири кола.

С друге стране, Широкобријежани су показали да се могу носити и са најјачим екипама у лиги, па ће им овај бод много значити на самопоуздању.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 5. КОЛО:

Борац - Олимпик 0:1 (0:1)
/Панџа 41/

Зрињски - Широки Бријег 0:0

Рудар Приједор - Травник 2:1 (1:1)
/Пекија 22, Џафић 67 - Дудић 40, пенал/

Славија - Дрина 1:0 (0:0)
/Картал 54/

Жељезничар - Вележ 2:1 (1:0)
/Кокот 8, Ђелмић 68 - Хаурдић 54/

Одиграно у суботу:

Челик - Сарајево 1:1 (1:0)
/Хебобивић 22, аутогол - Бенко 51/

Радник - Слобода 0:1 (0:1)
/Ахметовић 43/

Витез - Младост 1:1 (0:0)
/Ђурић 46, пенал - Шишић 79/

ТАБЕЛА: Зрињски 13, Слобода 10, Широки Бријег 8, Челик 8, Славија 8, Радник 8, Сарајево 7, Рудар Приједор 7, Жељезничар 7, Борац 6, Травник 6, Олимпик 5, Младост 4, Витез 4, Вележ 3, Дрина 3.

Коментари / 0

Оставите коментар