ПЛ: Коларов одвео Сити на врх!

Манчестер сити и после три кола Премијер лиге има максималан учинак и то без примљеног поготка. Коларов постигао леп гол! Педро за победу Челсија, Терију "црвени"! Гол и асистенција дојучерашњег нападача Барселоне, "плавци" 40 минута чували вођство у Вест Бромвичу са играчем мање.

Фудбал 24.08.2015 | 13:20
ПЛ: Коларов одвео Сити на врх!

Манчестер сити је у недељу однео читав плен са „Гудисона“ голом Александра Коларова на истеку сат времена игре и Насрија у 88. минуту, док су Вотфорд и Саутемптон одиграли 0:0.

Колико су опасна комбинација Александар Коларов и Рахим Стерлинг показали су у прва два кола, али је у недељу један од њих коначно и постигао гол.

Енглез је ушао у шеснаестерац Евертона и чекао Коларова да прође поред њега. Србин је у идеалном тренутку добио лопту, отишао превише укосо, али се међутим одлично снашао у "безизлазној" ситуацији и шутирао у ближи угао гола Тима Хауарда, који је до тог тренутка бранио феноменално.

Евертон је у већем делу утакмице био достојан ривал, чак им је и поништен гол који је постигао Ромелу Лукаку, али из офсајд позиције, а у финишу меча је Компани са гол линије избацио лопту Герета Берија. Неколико минута после тога, Сити је "оверио" победу прелепим лобом Самира Насрија.

Вотфорд и Саутемптон су одиграли само 0:0, па ни после три кола ниједан од ова два тима још увек нема победу. Вотфорду је то био трећи "X", док је Саутемптон поред два ремија, једну утакмицу и изгубио. Једини важан моменат са овог меча јесте повреда Садија Манеа из Саутемптона, па се чини да ће се Луј ван Гал због тога „повући“ из трке за потпис фантастичног Сенегалца.

У првом мечу дана, Челси је у гостима победио ВБА 3:2, иако је готово читаво друго полувреме играо са играчем мање.

Челси је у трећем колу Премијер лиге забележио прву победу и још једном наговестио да ће на његовим утакмицама ове сезоне бити много више голова него што смо навикли.

Жозе Мурињо је довођењем Педра из Барселоне појачао ионако квалитетан напад, али је одбрана предвођена Џоном Теријем и Браниславом Ивановићем наставила да "плива".

Челси је у недељу одржао просек примљених голова у првенству Енглеске изнад два, с тим да је Тибо Куртоа при резултату 0:0 одбранио пенал Џејмсу Морисону - 2:3 (Морисон 35, 59 - Педро 20, Кошта 30, Аспиликуета 42)!

Тери је у 54. минуту добио директан црвени картон због фаула који је над Саломоном Рондоном начинио као последњи играч одбране, па је Мурињо увео Герија Кејхила уместо Вилијана и ограничио се на одбрану и контранападе.

Иако је Вест Бром брзо преполовио вођство Челсија, мреже су у последњих тридесетак минута мировале и шампион је са укупно четири бода стигао до места у средини табеле.

Менаџер домаћих Тони Пјулис ушао је у овај меч са две узастопне победе над Мурињовим тимовима (прву је остварио на клупи Кристал Паласа, другу са садашњим клубом у мају ове године) и ко зна, можда би сада славио и трећу, да Морисон у 14. минуту није слабо извео пенал након фаула Немање Матића над Мекманаманом.

Морисон је тукао по средини гола, Куртоа ногама одбранио и од тог тренутка су ствари кренуле на "воденицу" Челсија.

По жестоком пљуску, Педро Родригез отворио је свој премијерлигашки рачун после акције са Еденом Азаром и шута који је закачио Јонаса Олсона и одсео у доњем левом углу.

Десет минута касније, Педро је искоса са десне стране упутио нешто између шута и центаршута, а Дијего Кошта био на правом месту, уклизао и то је било великих 0:2.

ВБА је смањио на 1:2, пошто је Морисон показао да зна са лоптом много боље него што је извео пенал, али је Сезар Аспиликуета у финишу првог дела добро испратио акцију Коште и "ничију" лопту са 15 метара послао у десни угао непомичног Боаза Мајхила...

Резултати 3. кола:

Евертон – Манчестер сити 0:2 (0:0)
/Коларов 60, Насри 88/

Вотфорд - Саутемптон 0:0

субота:

Кристал Палас – Астон Вила 2:1 (0:0)
/Дан 71, Сако 87 - Соаре аг 77/

Лестер – Тотенхем 1:1 (0:0)
/Марез 83 - Али 81/

Норич – Стоук 1:1
/Мартин 28 - Диуф 11/

Сандерленд – Свонси 1:1
/Дефо 62 - Гомис 45+2/

Вест Хем – Борнмут 3:4 (0:2)
/Нобл 48, Кујате 53, Маига 83 - Вилсон 11, Вилсон 28, Пју 66, Вилсон 81/

Манчестер јунајтед – Њукасл 0:0 (0:0)

недеља:

ВБА – Челси 2:3 (1:3)
/Морисон 35, Морисон 59 - Педро 20, Коста 30, Аспиликуета 42/

понедељак:

21.00 Арсенал - Ливерпул

ТАБЕЛА: Манчестер сити 9, Манчестер јунајтед 7, Лестер 7, Кристал Палас 6, Ливерпул 6 (-1), Свонси 5, Евертон 4, Норич 4, Челси 4, Вест Хем 3, Астон Вила 3, Арсенал 3 (-1), Борнмут 3, Вотфорд 3, Њукасл 2, Стоук 2, Тотенхем 2, Саутемптон 2, ВБА 1, Сандерленд 1.

Коментари / 0

Оставите коментар