PL: Kolarov odveo Siti na vrh!

Mančester siti i posle tri kola Premijer lige ima maksimalan učinak i to bez primljenog pogotka. Kolarov postigao lep gol! Pedro za pobedu Čelsija, Teriju "crveni"! Gol i asistencija dojučerašnjeg napadača Barselone, "plavci" 40 minuta čuvali vođstvo u Vest Bromviču sa igračem manje.

Fudbal 24.08.2015 | 13:20
PL: Kolarov odveo Siti na vrh!

Mančester siti je u nedelju odneo čitav plen sa „Gudisona“ golom Aleksandra Kolarova na isteku sat vremena igre i Nasrija u 88. minutu, dok su Votford i Sautempton odigrali 0:0.

Koliko su opasna kombinacija Aleksandar Kolarov i Rahim Sterling pokazali su u prva dva kola, ali je u nedelju jedan od njih konačno i postigao gol.

Englez je ušao u šesnaesterac Evertona i čekao Kolarova da prođe pored njega. Srbin je u idealnom trenutku dobio loptu, otišao previše ukoso, ali se međutim odlično snašao u "bezizlaznoj" situaciji i šutirao u bliži ugao gola Tima Hauarda, koji je do tog trenutka branio fenomenalno.

Everton je u većem delu utakmice bio dostojan rival, čak im je i poništen gol koji je postigao Romelu Lukaku, ali iz ofsajd pozicije, a u finišu meča je Kompani sa gol linije izbacio loptu Gereta Berija. Nekoliko minuta posle toga, Siti je "overio" pobedu prelepim lobom Samira Nasrija.

Votford i Sautempton su odigrali samo 0:0, pa ni posle tri kola nijedan od ova dva tima još uvek nema pobedu. Votfordu je to bio treći "X", dok je Sautempton pored dva remija, jednu utakmicu i izgubio. Jedini važan momenat sa ovog meča jeste povreda Sadija Manea iz Sautemptona, pa se čini da će se Luj van Gal zbog toga „povući“ iz trke za potpis fantastičnog Senegalca.

U prvom meču dana, Čelsi je u gostima pobedio VBA 3:2, iako je gotovo čitavo drugo poluvreme igrao sa igračem manje.

Čelsi je u trećem kolu Premijer lige zabeležio prvu pobedu i još jednom nagovestio da će na njegovim utakmicama ove sezone biti mnogo više golova nego što smo navikli.

Žoze Murinjo je dovođenjem Pedra iz Barselone pojačao ionako kvalitetan napad, ali je odbrana predvođena Džonom Terijem i Branislavom Ivanovićem nastavila da "pliva".

Čelsi je u nedelju održao prosek primljenih golova u prvenstvu Engleske iznad dva, s tim da je Tibo Kurtoa pri rezultatu 0:0 odbranio penal Džejmsu Morisonu - 2:3 (Morison 35, 59 - Pedro 20, Košta 30, Aspilikueta 42)!

Teri je u 54. minutu dobio direktan crveni karton zbog faula koji je nad Salomonom Rondonom načinio kao poslednji igrač odbrane, pa je Murinjo uveo Gerija Kejhila umesto Vilijana i ograničio se na odbranu i kontranapade.

Iako je Vest Brom brzo prepolovio vođstvo Čelsija, mreže su u poslednjih tridesetak minuta mirovale i šampion je sa ukupno četiri boda stigao do mesta u sredini tabele.

Menadžer domaćih Toni Pjulis ušao je u ovaj meč sa dve uzastopne pobede nad Murinjovim timovima (prvu je ostvario na klupi Kristal Palasa, drugu sa sadašnjim klubom u maju ove godine) i ko zna, možda bi sada slavio i treću, da Morison u 14. minutu nije slabo izveo penal nakon faula Nemanje Matića nad Mekmanamanom.

Morison je tukao po sredini gola, Kurtoa nogama odbranio i od tog trenutka su stvari krenule na "vodenicu" Čelsija.

Po žestokom pljusku, Pedro Rodrigez otvorio je svoj premijerligaški račun posle akcije sa Edenom Azarom i šuta koji je zakačio Jonasa Olsona i odseo u donjem levom uglu.

Deset minuta kasnije, Pedro je iskosa sa desne strane uputio nešto između šuta i centaršuta, a Dijego Košta bio na pravom mestu, uklizao i to je bilo velikih 0:2.

VBA je smanjio na 1:2, pošto je Morison pokazao da zna sa loptom mnogo bolje nego što je izveo penal, ali je Sezar Aspilikueta u finišu prvog dela dobro ispratio akciju Košte i "ničiju" loptu sa 15 metara poslao u desni ugao nepomičnog Boaza Majhila...

Rezultati 3. kola:

Everton – Mančester siti 0:2 (0:0)
/Kolarov 60, Nasri 88/

Votford - Sautempton 0:0

subota:

Kristal Palas – Aston Vila 2:1 (0:0)
/Dan 71, Sako 87 - Soare ag 77/

Lester – Totenhem 1:1 (0:0)
/Marez 83 - Ali 81/

Norič – Stouk 1:1
/Martin 28 - Diuf 11/

Sanderlend – Svonsi 1:1
/Defo 62 - Gomis 45+2/

Vest Hem – Bornmut 3:4 (0:2)
/Nobl 48, Kujate 53, Maiga 83 - Vilson 11, Vilson 28, Pju 66, Vilson 81/

Mančester junajted – Njukasl 0:0 (0:0)

nedelja:

VBA – Čelsi 2:3 (1:3)
/Morison 35, Morison 59 - Pedro 20, Kosta 30, Aspilikueta 42/

ponedeljak:

21.00 Arsenal - Liverpul

TABELA: Mančester siti 9, Mančester junajted 7, Lester 7, Kristal Palas 6, Liverpul 6 (-1), Svonsi 5, Everton 4, Norič 4, Čelsi 4, Vest Hem 3, Aston Vila 3, Arsenal 3 (-1), Bornmut 3, Votford 3, Njukasl 2, Stouk 2, Totenhem 2, Sautempton 2, VBA 1, Sanderlend 1.

Komentari / 0

Ostavite komentar