ШПА: Барса се ''освијетила'', кикс Реала - врло мало голова!

Фудбалери Барселоне успешно су започели одбрану титуле у шпанској Примери, пошто су у гостима победили Атлетик Билбао у првом колу. Фудбалери Реал Мадрида киксирали су већ на старту нове сезоне у Шпанији, пошто су у Хихону одиграли без голова са домаћим Спортингом. Фудбалери Селте победили су Леванте у гостима, док су Бетис и Виљареал у Севиљи одиграли нерешено, у мечевима првог кола шпанске Примере.

Фудбал 24.08.2015 | 14:00
ШПА: Барса се ''освијетила'', кикс Реала - врло мало голова!

Десетковани Каталонци славили су на ’Сан Мамесу’ минималним резултатом и тако им се реванширали за пораз у Суперкупу Шпаније од прошле недеље.

Стрелац јединог гола био је Уругвајац Луис Суарес у 54. минуту.

Билбао је још једном показао да је тежак противник за ’Блауграну’ која је имала велике проблеме, али су се они повећали повредом Данија Алвеша већ у 15. минуту. Уместо њега на позицију десног бека ушао је Серђи Роберто који је одиграо одличан меч.

Он је и центрирао неколико минута касније када је после пријема Месија један дефанзивац баскијске екипе одиграо руком у казненом простору, али је лопта претходно изашла у гол аут.

Ипак, играчи Луиса Енрикеа добили су поклон за вођство, када је судија Дел Серо досудио непостојећи пенал за госте. Елустондо је стартовао на Суареса, благог контакта је било, али и офсајда пре него што је лопта упућена.

Меси је преузео одговорност – Горка Ираисос га је прочитао и одбранио. Аргентинац је промашио трећи пенал у последње две сезоне у Примери.

До краја полувремена Ираисос је зауставио Суареса у покушају да га угрози, али није могао почетком другог полувремена. Ракитић је послао сјајну преносну дијагоналу на леви бок, опорављени Ђорди Алба је убацио из прве, а са неких седам метара усамљени нападач ухватио волеј и поцепао мрежу домаћина.

Неколико минута касније Роберто је могао да постане потпуни херој, али је његов шут зауставила пречка.

Велики проблем задесио је Барселону у 68. минуту када се повредио Серхио Бускетс који је изнет на носилима. Медији јављају да шпанског репрезентативца очекује дужа пауза.

Атлетик није успевао да организује озбиљнију акцију као што је то чинио прошле недеље и имао је доста стреће што Меси није повећао предност у финишу меча. Међутим, Барса је одолела и уписала прве бодове у шампионату.

Реал је био велики фаворит у овом мечу, константно је нападао, али није успео да пробије бедем екипе која се ове сезоне вратила у Примеру – 0:0.

Нови тренер ’Краљевског клуба’ Рафаел Бенитес није имао успешан деби у првенству, а много нису помогла ни најновија појачања која су добила шансу – Данило и Матео Ковачић.

Вођена је велика и динамична борба током целог меча – Реал је свим силама покушавао да крунише надмоћнију игру, али Роналдо, Бејл, Модрић и друштво нису имали решења да матирају голмана Куељара.

Спортинг се жестоко супротставио фавориту и неколико пута озбиљно угрозио Кејлора Наваса. Санабрија је у првом полувремену погодио пречку, а Гереро и Џонатан су опасно претили из контранапада.

Екипа из Вига славила је у Валенсији резултатом 2:1, док је повратник у прву лигу на свом терену стигао до бода у финишу сусрета са ’Жутом подморницом’.

У првом мечу вечери Селта је искористила то што је Симао добио директан црвени картон већ у петом минуту. Дефанзивац Левантеа је нагазио Аспаса после једног фаула и већ на старту првенства оставио саиграче на цедилу.

Селта је то искористила у 41. минуту, када је Орељана крунисао сјајну акцију своје екипе и одличну повратну лопту Џонија са леве стране.

Међутим, домаћи тим се није предавао и изједначио већ на старту другог полувремена. Верса је фантастично извео слободан ударац са неких двадесетак метара и послао лопту у горњи леви угао гола који је чувао Бланко.

Међутим, победу гостима обезбедио је Лопес аутоголом у 77. минуту – по десном боку прошао је Орељана, заврнуо оштро у петерац одакле је штопер гостију сместио лопту у сопствену мрежу – 2:1.

На стадиону ’Бенито Виљамарин’ Бетис је играо први меч у елитном такмичењу после годину дана и потпуно доминирао против Виљареала.

Међутим, гости су искористили своју прву шансу и у 31. минуту повели преко Роберта Солдадо. Повратник у Примеру убацио се из другог плана, прихватио дубинску лопту Косте и матирао голмана Адана.

Од тог тренутка кренула је велика офанзива домаћих која се исплатила у самом финишу меча – Рубен Кастро је у 87. минуту затресао мрежу Ареоле и донео велики бод Бетису. До краја меча Бруно Соријано је добио директан црвени картон, али узбуђења пред головима више није било.

Коментари / 0

Оставите коментар