ŠPA: Barsa se ''osvijetila'', kiks Reala - vrlo malo golova!

Fudbaleri Barselone uspešno su započeli odbranu titule u španskoj Primeri, pošto su u gostima pobedili Atletik Bilbao u prvom kolu. Fudbaleri Real Madrida kiksirali su već na startu nove sezone u Španiji, pošto su u Hihonu odigrali bez golova sa domaćim Sportingom. Fudbaleri Selte pobedili su Levante u gostima, dok su Betis i Viljareal u Sevilji odigrali nerešeno, u mečevima prvog kola španske Primere.

Fudbal 24.08.2015 | 14:00
ŠPA: Barsa se ''osvijetila'', kiks Reala - vrlo malo golova!

Desetkovani Katalonci slavili su na ’San Mamesu’ minimalnim rezultatom i tako im se revanširali za poraz u Superkupu Španije od prošle nedelje.

Strelac jedinog gola bio je Urugvajac Luis Suares u 54. minutu.

Bilbao je još jednom pokazao da je težak protivnik za ’Blaugranu’ koja je imala velike probleme, ali su se oni povećali povredom Danija Alveša već u 15. minutu. Umesto njega na poziciju desnog beka ušao je Serđi Roberto koji je odigrao odličan meč.

On je i centrirao nekoliko minuta kasnije kada je posle prijema Mesija jedan defanzivac baskijske ekipe odigrao rukom u kaznenom prostoru, ali je lopta prethodno izašla u gol aut.

Ipak, igrači Luisa Enrikea dobili su poklon za vođstvo, kada je sudija Del Sero dosudio nepostojeći penal za goste. Elustondo je startovao na Suaresa, blagog kontakta je bilo, ali i ofsajda pre nego što je lopta upućena.

Mesi je preuzeo odgovornost – Gorka Iraisos ga je pročitao i odbranio. Argentinac je promašio treći penal u poslednje dve sezone u Primeri.

Do kraja poluvremena Iraisos je zaustavio Suaresa u pokušaju da ga ugrozi, ali nije mogao početkom drugog poluvremena. Rakitić je poslao sjajnu prenosnu dijagonalu na levi bok, oporavljeni Đordi Alba je ubacio iz prve, a sa nekih sedam metara usamljeni napadač uhvatio volej i pocepao mrežu domaćina.

Nekoliko minuta kasnije Roberto je mogao da postane potpuni heroj, ali je njegov šut zaustavila prečka.

Veliki problem zadesio je Barselonu u 68. minutu kada se povredio Serhio Buskets koji je iznet na nosilima. Mediji javljaju da španskog reprezentativca očekuje duža pauza.

Atletik nije uspevao da organizuje ozbiljniju akciju kao što je to činio prošle nedelje i imao je dosta streće što Mesi nije povećao prednost u finišu meča. Međutim, Barsa je odolela i upisala prve bodove u šampionatu.

Real je bio veliki favorit u ovom meču, konstantno je napadao, ali nije uspeo da probije bedem ekipe koja se ove sezone vratila u Primeru – 0:0.

Novi trener ’Kraljevskog kluba’ Rafael Benites nije imao uspešan debi u prvenstvu, a mnogo nisu pomogla ni najnovija pojačanja koja su dobila šansu – Danilo i Mateo Kovačić.

Vođena je velika i dinamična borba tokom celog meča – Real je svim silama pokušavao da kruniše nadmoćniju igru, ali Ronaldo, Bejl, Modrić i društvo nisu imali rešenja da matiraju golmana Kueljara.

Sporting se žestoko suprotstavio favoritu i nekoliko puta ozbiljno ugrozio Kejlora Navasa. Sanabrija je u prvom poluvremenu pogodio prečku, a Gerero i Džonatan su opasno pretili iz kontranapada.

Ekipa iz Viga slavila je u Valensiji rezultatom 2:1, dok je povratnik u prvu ligu na svom terenu stigao do boda u finišu susreta sa ’Žutom podmornicom’.

U prvom meču večeri Selta je iskoristila to što je Simao dobio direktan crveni karton već u petom minutu. Defanzivac Levantea je nagazio Aspasa posle jednog faula i već na startu prvenstva ostavio saigrače na cedilu.

Selta je to iskoristila u 41. minutu, kada je Oreljana krunisao sjajnu akciju svoje ekipe i odličnu povratnu loptu Džonija sa leve strane.

Međutim, domaći tim se nije predavao i izjednačio već na startu drugog poluvremena. Versa je fantastično izveo slobodan udarac sa nekih dvadesetak metara i poslao loptu u gornji levi ugao gola koji je čuvao Blanko.

Međutim, pobedu gostima obezbedio je Lopes autogolom u 77. minutu – po desnom boku prošao je Oreljana, zavrnuo oštro u peterac odakle je štoper gostiju smestio loptu u sopstvenu mrežu – 2:1.

Na stadionu ’Benito Viljamarin’ Betis je igrao prvi meč u elitnom takmičenju posle godinu dana i potpuno dominirao protiv Viljareala.

Međutim, gosti su iskoristili svoju prvu šansu i u 31. minutu poveli preko Roberta Soldado. Povratnik u Primeru ubacio se iz drugog plana, prihvatio dubinsku loptu Koste i matirao golmana Adana.

Od tog trenutka krenula je velika ofanziva domaćih koja se isplatila u samom finišu meča – Ruben Kastro je u 87. minutu zatresao mrežu Areole i doneo veliki bod Betisu. Do kraja meča Bruno Sorijano je dobio direktan crveni karton, ali uzbuđenja pred golovima više nije bilo.

Komentari / 0

Ostavite komentar