Александар Вучић чисти државу од љенчуга!

Након ванредних парламентарних избора, шеф српске владе спрема велико чишћење у држави. Нерадници, они који имају лоше резултате, мораће да лете са функција.

Србија 23.08.2015 | 19:54
Александар Вучић чисти државу од љенчуга!

Премијер Александар Вучић, након ванредних парламентарних избора, спрема велико чишћење у земљи - први на реду за отказ биће нерадници и они државни функционери и директори јавних предузећа којима је дата шанса, а који нису показали никакав резултат.

Наиме, шеф српске владе незадовољан је радом не само појединих министара већ и директора јавних предузећа, државних секретара, али и чланова и функционера СНС, па ће, како сазнајемо, многи од њих, након ванредних парламентарних избора које је Вучић наговестио, морати да напусте удобне фотеље.

Без милости

Узимајући у обзир тренутни Вучићев рејтинг, за очекивати је да се, након избора, опозиција још више уситни. Међутим, чишћење опозиције, фигуративно речено, није једини премијеров циљ. Вучић је незадовољан и радом појединих министара, али и јавних функционера и чланова своје странке.

Многи од њих не раде добро, па је премијер решио да након избора предузме драстичне мере и државу, али и странку, очисти од нерадника и опортуниста. Многи од тренутних министара из редова СНС неће седети у наредној влади и нико неће бити поштеђен.

Политички аналитичар Милан Николић каже да у свакој влади има оних који не раде добро свој посао, али да, зарад грађана Србије, према таквима не треба бити болећив, већ их је потребно чим пре удаљити с одговорних функција које обављају.

Увек и свуда има оних који лоше раде свој посао, оних који отаљавају и ленчаре и оних који не раде ништа. Има, наравно, и оних горих - који су корумпирани, не поштују законе и којима је једини циљ да запосле своју родбину и да се обогате.

Према таквим случајевима премијер Србије би требало да покаже одлучност. Не треба према таквима имати милости и бити болећив. Понекад је онима на највишим функцијама тешко да имају увид у рад свих, не само директора јавних предузећа већ и министара и страначких колега, али корумпиране и лење треба склањати с тих функција чим направе прву већу грешку - каже Николић.

Нервира га бахатост

Подсетимо, ово није први пут да је Вучић критиковао своје страначке колеге. У јануару ове године, премијер је на седници ГО СНС констатовао да и у тој странци има бахатости.

Кад смо улазили у Владу рекли смо да неће више бити бахатости, али и даље имамо људе који више воле да им се виде скупоцен сат него да имају добре резултате - рекао је Вучић и додао да ће од свих напредњака у Влади Србије, у Скупштини и од јавних функционера тражити да буду посвећени послу, а да они којима се то не свиђа могу слободно да иду из СНС.

Могућност одржавања ванредних избора Вучић је најавио прошле недеље.

ПРОМЕНЕ НА СВИМ НИВОИМА

Аналитичар Бранко Радун сматра да је циљ ванредних парламентарних избора управо тај да се направе неке важне промене у странци, али и у односу са садашњим коалиционим партнерима:

Један од мотива ванредних избора је управо тај да се смене неки од министара који нису показали довољно способности и залагања. Међутим, није поента да се смене само они, већ и људи који раде у тим министарствима, а који нису показали резултате.

Реаговања , министри о Вучићевој чистки:

Зорана Михајловић: Премијер бира тим

Премијер је тај који бира свој тим и има пуну слободу у томе. Ми које је изабрао треба резултатима да покажемо да ли смо успели да реализујемо експозе премијера.

Жељко Сертић: Слажем се са Вучићем

Потпуно се слажем са мушљењем премијера Александра Вучића да би сви који не раде у интересу државе требало да буду склоњени с јавних функција.

Кори Удовички: Далеко је наредна влада

Не размишљам још о томе, далеко је наредна влада. Сада смо фокусирани на то да урадимо што више можемо.

Извор: Курир

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Кефало

23.08.2015 11:05

Вучићу опет причаш лажи јер ако се стварно крене у акцију ти ћеш морати прво да поскидаш људе са социале јер тиме највише изцрпљују и уништавају државу. Е сада је друга прича то што ти нећеш то да урадиш јер ћеш да се замјериш исламској заједници у Србији зато што у највећој мјери социалу користе шиптари,бошњаци и роми. Немаш ти Вучићу петљу зато ти ћеш да урадиш све погрешно по налогу твојих пријатеља исламских, Мерклове, Америке итд.

ОДГОВОРИТЕ
Name

црис

23.08.2015 12:46

Па до када висе це преко медија правити рејтинг, све гора ситуација у Србији од како је на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈАГОДИНАЦ035

23.08.2015 15:14

НОВА ПРЕВАРА ПРЕВАРАНТА ВУЦИЦА.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Око соколово

23.08.2015 15:58

Прије скоро двије године сам упозорио да је Вучић преварант.

ОДГОВОРИТЕ
Name

контрапункт

23.08.2015 15:59

Колико ли је процената добио за приватизацију ЈАТ-а? Неће то Шеик никад објелоданити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Инфо

23.08.2015 20:04

Николико није добио,договор је да ради на проценат па ако се заради ста бице свима добро а ако не сконтаце се ста да се извуце која парица

Name

ВРС РВИ

23.08.2015 17:33

Ако их будеш чистио као тајкуне сви ће остати гдје јесу. Доста је твоје шупље приче, сви су те прочитали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Подрзимо га

23.08.2015 21:59

Брацо мозете да се пените колико хоцете.Вуциц тренутно има подруску од око половине бирацког тијела, а такодјер и релевантних медјународних фактора.Глупости,јаваслуку,совинизму,корупцији и нераду је одзвонило.Подрзите овог цовјека ,он зна ста ради да се укљуцимо у зајеницу напредних и богатих народа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

немаспојма

24.08.2015 05:12

Богатих појединаца и лопова. Он зна ста ради као и ти сто знас. Обојица сте западни спијуни.

Name

роцк 'н' ролл

24.08.2015 07:12

"Немашпојма", браво! То је најобичнији бандит као и сви други који су прохујали политичком сценом Србије у задњих 20 година. У Србији је сваки дан све горе. Уз то, никада више отмица и убистава у Србији као у прошлој и овој години.

Name

Аугијеве стале и Херкул

24.08.2015 12:55

Роцк,роцк.Ниси у праву 2000 године је у Србији било 211 убистава .Имас овдје податке хттп://www.политика.рс/рубрике/Хроника/Ове-године-упола-мање-убистава-него-2000-године.лт.хтмл а 2014 око 130 тако да је Србија са 2,2 особе 2000 смањила број убијених на 1,2 на 100.000 становника. ДА БИСТЕ МОГЛИ ДА ДОНЕСЕТЕ ДОБАР ЗАКЉУЦАК МОРАТЕ ДА ПРОНАДЈЕТЕ ВАЛИДНЕ ПОДАТКЕ И ДА СЕ ОСЛОБОДИТЕ ИДЕОЛОСКИХ И ДРУГИХ ПРЕДРАСУДА. Осим тога једино је Херкул могао да оцисти Аугијеве стале у којима је било 1000 говеда и нису цисцене 30 година за један дан, али то је мит.

Name

доктор наука

24.08.2015 08:59

Једва цекам изборе,па да видим ста це бити.ВЕРОВАТНО НИСТА,СВЕ ПО СТАРОМ.Када је јос увек на функцији министарка пољопривреде и цлан је Владе нема ста да оцекујемо.Једино сто је урадила то је да се поновила новим ајфонам као и њен сеф кабинета на рацун грбаце народа.ВУЦИЦ ТО ВЕРОВАТНО НЕ ЗНА ..ха,ха ВЕЛИКА,ВЕЛИКА СРАМОТА.

ОДГОВОРИТЕ