Aleksandar Vučić čisti državu od ljenčuga!

Nakon vanrednih parlamentarnih izbora, šef srpske vlade sprema veliko čišćenje u državi. Neradnici, oni koji imaju loše rezultate, moraće da lete sa funkcija.

Srbija 23.08.2015 | 19:54
Aleksandar Vučić čisti državu od ljenčuga!

Premijer Aleksandar Vučić, nakon vanrednih parlamentarnih izbora, sprema veliko čišćenje u zemlji - prvi na redu za otkaz biće neradnici i oni državni funkcioneri i direktori javnih preduzeća kojima je data šansa, a koji nisu pokazali nikakav rezultat.

Naime, šef srpske vlade nezadovoljan je radom ne samo pojedinih ministara već i direktora javnih preduzeća, državnih sekretara, ali i članova i funkcionera SNS, pa će, kako saznajemo, mnogi od njih, nakon vanrednih parlamentarnih izbora koje je Vučić nagovestio, morati da napuste udobne fotelje.

Bez milosti

Uzimajući u obzir trenutni Vučićev rejting, za očekivati je da se, nakon izbora, opozicija još više usitni. Međutim, čišćenje opozicije, figurativno rečeno, nije jedini premijerov cilj. Vučić je nezadovoljan i radom pojedinih ministara, ali i javnih funkcionera i članova svoje stranke.

Mnogi od njih ne rade dobro, pa je premijer rešio da nakon izbora preduzme drastične mere i državu, ali i stranku, očisti od neradnika i oportunista. Mnogi od trenutnih ministara iz redova SNS neće sedeti u narednoj vladi i niko neće biti pošteđen.

Politički analitičar Milan Nikolić kaže da u svakoj vladi ima onih koji ne rade dobro svoj posao, ali da, zarad građana Srbije, prema takvima ne treba biti bolećiv, već ih je potrebno čim pre udaljiti s odgovornih funkcija koje obavljaju.

Uvek i svuda ima onih koji loše rade svoj posao, onih koji otaljavaju i lenčare i onih koji ne rade ništa. Ima, naravno, i onih gorih - koji su korumpirani, ne poštuju zakone i kojima je jedini cilj da zaposle svoju rodbinu i da se obogate.

Prema takvim slučajevima premijer Srbije bi trebalo da pokaže odlučnost. Ne treba prema takvima imati milosti i biti bolećiv. Ponekad je onima na najvišim funkcijama teško da imaju uvid u rad svih, ne samo direktora javnih preduzeća već i ministara i stranačkih kolega, ali korumpirane i lenje treba sklanjati s tih funkcija čim naprave prvu veću grešku - kaže Nikolić.

Nervira ga bahatost

Podsetimo, ovo nije prvi put da je Vučić kritikovao svoje stranačke kolege. U januaru ove godine, premijer je na sednici GO SNS konstatovao da i u toj stranci ima bahatosti.

Kad smo ulazili u Vladu rekli smo da neće više biti bahatosti, ali i dalje imamo ljude koji više vole da im se vide skupocen sat nego da imaju dobre rezultate - rekao je Vučić i dodao da će od svih naprednjaka u Vladi Srbije, u Skupštini i od javnih funkcionera tražiti da budu posvećeni poslu, a da oni kojima se to ne sviđa mogu slobodno da idu iz SNS.

Mogućnost održavanja vanrednih izbora Vučić je najavio prošle nedelje.

PROMENE NA SVIM NIVOIMA

Analitičar Branko Radun smatra da je cilj vanrednih parlamentarnih izbora upravo taj da se naprave neke važne promene u stranci, ali i u odnosu sa sadašnjim koalicionim partnerima:

Jedan od motiva vanrednih izbora je upravo taj da se smene neki od ministara koji nisu pokazali dovoljno sposobnosti i zalaganja. Međutim, nije poenta da se smene samo oni, već i ljudi koji rade u tim ministarstvima, a koji nisu pokazali rezultate.

Reagovanja , ministri o Vučićevoj čistki:

Zorana Mihajlović: Premijer bira tim

Premijer je taj koji bira svoj tim i ima punu slobodu u tome. Mi koje je izabrao treba rezultatima da pokažemo da li smo uspeli da realizujemo ekspoze premijera.

Željko Sertić: Slažem se sa Vučićem

Potpuno se slažem sa mušljenjem premijera Aleksandra Vučića da bi svi koji ne rade u interesu države trebalo da budu sklonjeni s javnih funkcija.

Kori Udovički: Daleko je naredna vlada

Ne razmišljam još o tome, daleko je naredna vlada. Sada smo fokusirani na to da uradimo što više možemo.

Izvor: Kurir

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Kefalo

23.08.2015 11:05

Vučiću opet pričaš laži jer ako se stvarno krene u akciju ti ćeš morati prvo da poskidaš ljude sa sociale jer time najviše izcrpljuju i uništavaju državu. E sada je druga priča to što ti nećeš to da uradiš jer ćeš da se zamjeriš islamskoj zajednici u Srbiji zato što u najvećoj mjeri socialu koriste šiptari,bošnjaci i romi. Nemaš ti Vučiću petlju zato ti ćeš da uradiš sve pogrešno po nalogu tvojih prijatelja islamskih, Merklove, Amerike itd.

ODGOVORITE
Name

cris

23.08.2015 12:46

Pa do kada vise ce preko medija praviti rejting, sve gora situacija u Srbiji od kako je na vlasti.

ODGOVORITE
Name

JAGODINAC035

23.08.2015 15:14

NOVA PREVARA PREVARANTA VUCICA.....

ODGOVORITE
Name

Oko sokolovo

23.08.2015 15:58

Prije skoro dvije godine sam upozorio da je Vučić prevarant.

ODGOVORITE
Name

kontrapunkt

23.08.2015 15:59

Koliko li je procenata dobio za privatizaciju JAT-a? Neće to Šeik nikad objelodaniti.

ODGOVORITE
Name

Info

23.08.2015 20:04

Nikoliko nije dobio,dogovor je da radi na procenat pa ako se zaradi sta bice svima dobro a ako ne skontace se sta da se izvuce koja parica

Name

VRS RVI

23.08.2015 17:33

Ako ih budeš čistio kao tajkune svi će ostati gdje jesu. Dosta je tvoje šuplje priče, svi su te pročitali.

ODGOVORITE
Name

Podrzimo ga

23.08.2015 21:59

Braco mozete da se penite koliko hocete.Vucic trenutno ima podrusku od oko polovine birackog tijela, a takodjer i relevantnih medjunarodnih faktora.Gluposti,javasluku,sovinizmu,korupciji i neradu je odzvonilo.Podrzite ovog covjeka ,on zna sta radi da se ukljucimo u zajenicu naprednih i bogatih naroda.

ODGOVORITE
Name

nemaspojma

24.08.2015 05:12

Bogatih pojedinaca i lopova. On zna sta radi kao i ti sto znas. Obojica ste zapadni spijuni.

Name

rock 'n' roll

24.08.2015 07:12

"Nemašpojma", bravo! To je najobičniji bandit kao i svi drugi koji su prohujali političkom scenom Srbije u zadnjih 20 godina. U Srbiji je svaki dan sve gore. Uz to, nikada više otmica i ubistava u Srbiji kao u prošloj i ovoj godini.

Name

Augijeve stale i Herkul

24.08.2015 12:55

Rock,rock.Nisi u pravu 2000 godine je u Srbiji bilo 211 ubistava .Imas ovdje podatke http://www.politika.rs/rubrike/Hronika/Ove-godine-upola-manje-ubistava-nego-2000-godine.lt.html a 2014 oko 130 tako da je Srbija sa 2,2 osobe 2000 smanjila broj ubijenih na 1,2 na 100.000 stanovnika. DA BISTE MOGLI DA DONESETE DOBAR ZAKLJUCAK MORATE DA PRONADJETE VALIDNE PODATKE I DA SE OSLOBODITE IDEOLOSKIH I DRUGIH PREDRASUDA. Osim toga jedino je Herkul mogao da ocisti Augijeve stale u kojima je bilo 1000 goveda i nisu ciscene 30 godina za jedan dan, ali to je mit.

Name

doktor nauka

24.08.2015 08:59

Jedva cekam izbore,pa da vidim sta ce biti.VEROVATNO NISTA,SVE PO STAROM.Kada je jos uvek na funkciji ministarka poljoprivrede i clan je Vlade nema sta da ocekujemo.Jedino sto je uradila to je da se ponovila novim ajfonam kao i njen sef kabineta na racun grbace naroda.VUCIC TO VEROVATNO NE ZNA ..ha,ha VELIKA,VELIKA SRAMOTA.

ODGOVORITE