Видео: Ово су најконтроверзније прославе гола у фудбалу!

Нацистичко салутирање, изазивање противничких играча...Фудбалери често знају да се занесу када је у питању прослава победничког гола, па тако настану проблематична славља која их на крају коштају репутације, али и за које морају да плате астрономске новчане казне јер су често непримерене.

Фудбал 24.08.2015 | 08:20
Видео: Ово су најконтроверзније прославе гола у фудбалу!

Адебајор

Нападач који је прешао из Арсенала у Манчестер Сити, није превише марио за то што игра против свог бившег тима, па је по постигнутом голу одмах дотрчао до противничких навијача и изазивао их због његове продаје. Судија је реаговао жутим картоном, па се може рећи да је Адебајор одлично прошао.

Крег Белами

Летећи Велшанин се након једног меча потукао са саиграчем Рисеом, а током туче су летеле и голф палице, након чега су оба играча била кажњена са шест мечева одуства са терена као и новчаном казном. Међутим, пргави Белами није дозволио да се то заврши само на казни, па је одмах по изласку на терен и постигнутим голом, прославио као да голф палицом удара лопту.

Роби Фаулер

Још један играч Ливерпула који се прославио како головима, тако и прославом истих. Набоље се памти тренутак када је постигао гол против Евертона, након чега је симулирао као шмрче гол линију. Та прослава гола је била одговор навијачима Еверотна на гласине да шмрче кокаин, па је Фаулер био кажњен са 60 хиљада евра казне и четири меча неиграња.

Паоло Ди Канио

Играч Лација је урадио невероватну ствар након утакмице са Јувентусом 2005. године, када је нацистички салутирао својим навијачима. Овај играч се увек изјашњавао као нациста, а овај потез му је донео забрану од једне утакмице неиграња, као и казну од седам хиљада евра.

Марк Боснич

Голман Астон Виле је у мечу са Тотенхемом такође имао нацистички излет, када је победу свог тима прославио тако што је салутирао навијачима противничког тима, имитирајући Хитлера. Да ствар буде још гора, навијачи Тотенхема су углавном Јевреји, па је тиме овај поздрав био још непријатнији. Он је кажњен са 1000 евра казне.

Коментари / 0

Оставите коментар