Video: Ovo su najkontroverznije proslave gola u fudbalu!

Nacističko salutiranje, izazivanje protivničkih igrača...Fudbaleri često znaju da se zanesu kada je u pitanju proslava pobedničkog gola, pa tako nastanu problematična slavlja koja ih na kraju koštaju reputacije, ali i za koje moraju da plate astronomske novčane kazne jer su često neprimerene.

Fudbal 24.08.2015 | 08:20
Video: Ovo su najkontroverznije proslave gola u fudbalu!

Adebajor

Napadač koji je prešao iz Arsenala u Mančester Siti, nije previše mario za to što igra protiv svog bivšeg tima, pa je po postignutom golu odmah dotrčao do protivničkih navijača i izazivao ih zbog njegove prodaje. Sudija je reagovao žutim kartonom, pa se može reći da je Adebajor odlično prošao.

Kreg Belami

Leteći Velšanin se nakon jednog meča potukao sa saigračem Riseom, a tokom tuče su letele i golf palice, nakon čega su oba igrača bila kažnjena sa šest mečeva odustva sa terena kao i novčanom kaznom. Međutim, prgavi Belami nije dozvolio da se to završi samo na kazni, pa je odmah po izlasku na teren i postignutim golom, proslavio kao da golf palicom udara loptu.

Robi Fauler

Još jedan igrač Liverpula koji se proslavio kako golovima, tako i proslavom istih. Nabolje se pamti trenutak kada je postigao gol protiv Evertona, nakon čega je simulirao kao šmrče gol liniju. Ta proslava gola je bila odgovor navijačima Everotna na glasine da šmrče kokain, pa je Fauler bio kažnjen sa 60 hiljada evra kazne i četiri meča neigranja.

Paolo Di Kanio

Igrač Lacija je uradio neverovatnu stvar nakon utakmice sa Juventusom 2005. godine, kada je nacistički salutirao svojim navijačima. Ovaj igrač se uvek izjašnjavao kao nacista, a ovaj potez mu je doneo zabranu od jedne utakmice neigranja, kao i kaznu od sedam hiljada evra.

Mark Bosnič

Golman Aston Vile je u meču sa Totenhemom takođe imao nacistički izlet, kada je pobedu svog tima proslavio tako što je salutirao navijačima protivničkog tima, imitirajući Hitlera. Da stvar bude još gora, navijači Totenhema su uglavnom Jevreji, pa je time ovaj pozdrav bio još neprijatniji. On je kažnjen sa 1000 evra kazne.

Komentari / 0

Ostavite komentar