Вујошевић: Партизан као конц-логор!

Трофејни тренер уочи "митинга подршке" (недеља) и клупске Скупштине (понедељак) дао опширан интервју "Блицу"...

Кошарка 24.08.2015 | 08:40
Вујошевић: Партизан као конц-логор!

После мучног летњег периода, долазе дани после којих Кошаркашки клуб Партизан више неће бити исти, јер је мало вероватно да ће на Скупштини црно-белих бити одлучено да се крене даље у истом саставу и са истим понашањем као до сада.

Душко Вујошевић, чијом тренерском судбином се претходних недеља највише спекулисало, за "Блиц недеље" каже да је својим учинком на спортском и стручном плану заслужио да остане на клупи.

"Да ли ћу и даље бити тренер Партизана, зависи од Скупштине, а њом може да се манипулише. Не знам ни по којим критеријумима је састављена и какав је њен сазив. Ако се она буде бавила спортским и стручним делом мог посла и резултатима, надам се да ћу и даље бити тренер Партизана".

Вујошевић сматра да се против њега води политичка хајка, која за крајњи циљ има да га склони из клуба.

Са том идејом су навијачи Партизана су заказали протестни скуп за недељу у 11.55 часова испред северне трибине стадиона у Хумској улици...

"Политичка хајка против мене мотивисана је жељом за санкционисањем зато што сам критиковао поједине потезе власти везане за мешање у спорт. То сад покушава да се упакује и маскира у измишљени конфликт између мене и (председника, Предрага) Даниловића као разлог за тензије у клубу".

Финансијски проблеми, који су у међувремену метастазирали у тешку беспарицу, разбили су дугогодишњу хармонију у редовима шампиона Европе 1992. године.

"Немам претензију да будем председник клуба, нити да ту поставим свог човека. Да ли он (Даниловић) у својој глави има идеју како је једини начин да дође до пара да одсече главу великом везиру и пошаље је султану, то не знам. Можда би неку мрвицу и добили", каже Вујошевић.

"Некоме је потребно да постоји неки сукоб, а Даниловић је пре двадесетак дана дао изјаву да ако идемо - идемо заједно".

Прекаљени стратег не крије да је улазио у конфликт са људима из клуба.

"Моје мишљење је да радна заједница не може да буде плаћена пре играча, да мора да заради плату и да не прави алиби причу од ове политичке ситуације и моје борбе против ње, правдајући тиме мали ефекат кад су у питању спонзори".

Партизан трпи и велике губитке јер му играчи одлазе усред сезоне, или без планираног обештећења, пошто нису исплаћени и прописи им то омогућавају... Последица је врло млад и велико је питање колико квалитетан састав, који је ове недеље почео припреме за нову сезону.

"Право је чудо како већи број играча није то урадио. Показали су висок морал и људски однос према навијачима, клубу и мени, остајући верни клубу у нерегуларним условима".

"Постоји притисак родитеља, менаџера, других клубова који знају у каквим смо проблемима. Људи се понашају на различите начине у зависности од карактера и ситуације у којој се налазе. Клуб не би требало да буде концентрациони логор у којем се гледа како се неко у таквој ситуацији понаша, а ми се полако претварамо у то".

Порука навијачима...

"Шта год да буде, публика мора да остане уз клуб и заједно и не треба да се опредељује ни за мене ни за неке друге. Они треба да су опредељени за Партизан и критички расположени према свакоме у Партизану ко не ради за његово добро", изјавио је Душко Вујошевић у интервјуу "Блицу недеље".

Коментари / 0

Оставите коментар