Vujošević: Partizan kao konc-logor!

Trofejni trener uoči "mitinga podrške" (nedelja) i klupske Skupštine (ponedeljak) dao opširan intervju "Blicu"...

Košarka 24.08.2015 | 08:40
Vujošević: Partizan kao konc-logor!

Posle mučnog letnjeg perioda, dolaze dani posle kojih Košarkaški klub Partizan više neće biti isti, jer je malo verovatno da će na Skupštini crno-belih biti odlučeno da se krene dalje u istom sastavu i sa istim ponašanjem kao do sada.

Duško Vujošević, čijom trenerskom sudbinom se prethodnih nedelja najviše spekulisalo, za "Blic nedelje" kaže da je svojim učinkom na sportskom i stručnom planu zaslužio da ostane na klupi.

"Da li ću i dalje biti trener Partizana, zavisi od Skupštine, a njom može da se manipuliše. Ne znam ni po kojim kriterijumima je sastavljena i kakav je njen saziv. Ako se ona bude bavila sportskim i stručnim delom mog posla i rezultatima, nadam se da ću i dalje biti trener Partizana".

Vujošević smatra da se protiv njega vodi politička hajka, koja za krajnji cilj ima da ga skloni iz kluba.

Sa tom idejom su navijači Partizana su zakazali protestni skup za nedelju u 11.55 časova ispred severne tribine stadiona u Humskoj ulici...

"Politička hajka protiv mene motivisana je željom za sankcionisanjem zato što sam kritikovao pojedine poteze vlasti vezane za mešanje u sport. To sad pokušava da se upakuje i maskira u izmišljeni konflikt između mene i (predsednika, Predraga) Danilovića kao razlog za tenzije u klubu".

Finansijski problemi, koji su u međuvremenu metastazirali u tešku besparicu, razbili su dugogodišnju harmoniju u redovima šampiona Evrope 1992. godine.

"Nemam pretenziju da budem predsednik kluba, niti da tu postavim svog čoveka. Da li on (Danilović) u svojoj glavi ima ideju kako je jedini način da dođe do para da odseče glavu velikom veziru i pošalje je sultanu, to ne znam. Možda bi neku mrvicu i dobili", kaže Vujošević.

"Nekome je potrebno da postoji neki sukob, a Danilović je pre dvadesetak dana dao izjavu da ako idemo - idemo zajedno".

Prekaljeni strateg ne krije da je ulazio u konflikt sa ljudima iz kluba.

"Moje mišljenje je da radna zajednica ne može da bude plaćena pre igrača, da mora da zaradi platu i da ne pravi alibi priču od ove političke situacije i moje borbe protiv nje, pravdajući time mali efekat kad su u pitanju sponzori".

Partizan trpi i velike gubitke jer mu igrači odlaze usred sezone, ili bez planiranog obeštećenja, pošto nisu isplaćeni i propisi im to omogućavaju... Posledica je vrlo mlad i veliko je pitanje koliko kvalitetan sastav, koji je ove nedelje počeo pripreme za novu sezonu.

"Pravo je čudo kako veći broj igrača nije to uradio. Pokazali su visok moral i ljudski odnos prema navijačima, klubu i meni, ostajući verni klubu u neregularnim uslovima".

"Postoji pritisak roditelja, menadžera, drugih klubova koji znaju u kakvim smo problemima. Ljudi se ponašaju na različite načine u zavisnosti od karaktera i situacije u kojoj se nalaze. Klub ne bi trebalo da bude koncentracioni logor u kojem se gleda kako se neko u takvoj situaciji ponaša, a mi se polako pretvaramo u to".

Poruka navijačima...

"Šta god da bude, publika mora da ostane uz klub i zajedno i ne treba da se opredeljuje ni za mene ni za neke druge. Oni treba da su opredeljeni za Partizan i kritički raspoloženi prema svakome u Partizanu ko ne radi za njegovo dobro", izjavio je Duško Vujošević u intervjuu "Blicu nedelje".

Komentari / 0

Ostavite komentar