Мурињо о Де Брујнеу: Само је плакао!

Менаџер Челсија Жозе Мурињо рекао је да је одлука да се Кевин Де Брујне прода била исправна, јер је тај везни фудбалер желео да иде.

Фудбал 23.08.2015 | 22:40
Мурињо о Де Брујнеу: Само је плакао!

Челси је прошле године продао Де Брујнеа Волфсбургу за наводну суму од 17 милиона фунти, пошто тај 24-годишњи играч није успео да се наметне у првом тиму ‘Плаваца’.

После сјајне сезоне у Немачкој цена белгијског фудбалера је скочила, а Манчестер Сити га је ове недеље платио 50,4 милиона фунти.

Челси се нашао на удару критика зато што је играча продао прерано, али Мурињо нема уопште сумње да је одлука исправна.

“Де Брујне је играч који вам сваки дан куца на врата и плаче како жели да иде, тако да морате да одлучите брзо. Челсију је добро ишло у то време и да је тада остао, не би био срећан ни мотивисан и продали бисмо га после годину дана за 50 одсто мање него за шта смо га продали. То је у том тренутку био јако добар посао”, рекао је Мурињо.

Португалски стручњак истакао је да Де Брујне не би имао тако добру сезону да је остао на “Стамфорд бриџу”.

“Делује са стране да је то био лош пословни потез за нас, али да је био у Челсију, а не Волфсбургу, не би дошао до овог нивоа. Било је то као зид. Није био спреман да се такмичи. Био је узнемирени клинац, тренирао је јако лоше. Увек је говорио да је у животу тренирао, али му треба мотивација да добро ради и да добро игра утакмице. Андре Ширле је био сличан”, рекао је Морињо.

Мурињо је такође истакао и да је одлазак белгијског фудбалера допринео развоју његовог сународника Едена Азара.

“Ако мислите да је то била моја грешка, онда је и моја грешка да Еден Азар вреди више од 100 милиона фунти. Не могу играча да доведем до одређеног нивоа и онда га не уводим у игру. Да сам уводио Де Брујнеа и Ширлеа, онда би они играли за Челси, али Азар не би”, рекао је Морињо.

Коментари / 0

Оставите коментар