Murinjo o De Brujneu: Samo je plakao!

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo rekao je da je odluka da se Kevin De Brujne proda bila ispravna, jer je taj vezni fudbaler želeo da ide.

Fudbal 23.08.2015 | 22:40
Murinjo o De Brujneu: Samo je plakao!

Čelsi je prošle godine prodao De Brujnea Volfsburgu za navodnu sumu od 17 miliona funti, pošto taj 24-godišnji igrač nije uspeo da se nametne u prvom timu ‘Plavaca’.

Posle sjajne sezone u Nemačkoj cena belgijskog fudbalera je skočila, a Mančester Siti ga je ove nedelje platio 50,4 miliona funti.

Čelsi se našao na udaru kritika zato što je igrača prodao prerano, ali Murinjo nema uopšte sumnje da je odluka ispravna.

“De Brujne je igrač koji vam svaki dan kuca na vrata i plače kako želi da ide, tako da morate da odlučite brzo. Čelsiju je dobro išlo u to vreme i da je tada ostao, ne bi bio srećan ni motivisan i prodali bismo ga posle godinu dana za 50 odsto manje nego za šta smo ga prodali. To je u tom trenutku bio jako dobar posao”, rekao je Murinjo.

Portugalski stručnjak istakao je da De Brujne ne bi imao tako dobru sezonu da je ostao na “Stamford bridžu”.

“Deluje sa strane da je to bio loš poslovni potez za nas, ali da je bio u Čelsiju, a ne Volfsburgu, ne bi došao do ovog nivoa. Bilo je to kao zid. Nije bio spreman da se takmiči. Bio je uznemireni klinac, trenirao je jako loše. Uvek je govorio da je u životu trenirao, ali mu treba motivacija da dobro radi i da dobro igra utakmice. Andre Širle je bio sličan”, rekao je Morinjo.

Murinjo je takođe istakao i da je odlazak belgijskog fudbalera doprineo razvoju njegovog sunarodnika Edena Azara.

“Ako mislite da je to bila moja greška, onda je i moja greška da Eden Azar vredi više od 100 miliona funti. Ne mogu igrača da dovedem do određenog nivoa i onda ga ne uvodim u igru. Da sam uvodio De Brujnea i Širlea, onda bi oni igrali za Čelsi, ali Azar ne bi”, rekao je Morinjo.

Komentari / 0

Ostavite komentar