Звезда: Стижу Митровић и Софо, брига због Цирбеса!

Екипа Дејана Радоњића полако се окупља на припремама, уз лоше вести из Немачке. Потрага за плејмејкером и даље траје.

Кошарка 23.08.2015 | 21:40
Звезда: Стижу Митровић и Софо, брига због Цирбеса!

Црвена звезда Телеком овог лета, за разлику од претходних, спроводи базичне припреме у Београду. Од првог дана, опрему је задужило 12 играча, а следеће недеље тај број биће већи за Луку Митровића и Софоклиса Скорцанитиса.

Капитен шампиона Србије добио је неколико дана слободно након што му је селектор Александар Ђорђевић захвалио и саопштио му да не рачуна на њега на овогодишњем Еуробаскету. Заједно са снажним грчким центром, Митровић ће пажњу од понедељка усмерити ка раду у клубу и контролним турнирима који овог септембра очекују црвено-беле.

Истовремено, из Звезде стижу и непријатне вести.

Клуб је такође потврдио да је центар Маик Цирбес повредио леви скочни зглоб у дресу репрезентације Немачке и да му предстоји пауза.

"Маикова повреда је болна, он има велики оток, а прве прогнозе нису претерано охрабрујуће", рекао је у разговору за агенцију Бета спортски директор црвено-белих Мирко Павловић.

Немачки савез потврдио је да ће Цирбес дефинитивно пропустити Еуробаскет, али још није познато када ће моћи да се приључи раду у Звезди.

"Управо због тог великог отока на снимцима није се могао јасно видети степен повреде. Нови снимак ће бити урађен за седам дана и тада ћемо имати прецизније информације. Медицинска служба Црвене звезде је у сталном контакту са лекарским тимом репрезентације Немачке и помно ћемо пратити ситуацију", констатовао је Павловић.

Цирбес је у значајној мери напредовао прошле сезоне у Звездином дресу. Био је један од кључних играча у одлучујућој четвртој утакмици финалне серије плеј-офа АБА лиге против Цедевите, а изванредно је одиграо и финале плеј-офа Супер лиге Србије против Партизана. Између осталог, постигао је одлучујуће поене којима је Звезда у трећем мечу освојила титулу и прекинула доминацију највећег ривала.

На својој позицији, Немац ће у следећој сезони делити минутажу са Скорцанитисом и младим Стефаном Настићем, у склопу новог приступа Дејана Радоњића, који ће увести екипу у такмичарску 2015/16 са пет високих играча, за које се већ зна који су.

Са друге стране, и даље траје дилема око тога ко ће бити новајлије на нижим позицијама, пре свега на "кецу" и "тројци".

Са Калемегдана је раније поручивано да ће се појачања ангажовати у односу према новом плејмејкеру, који и даље не стиже. Недељама је наговештавана могућност да Звезда ангажује реномираног Американца Еј-Џеј Прајса (еx Индијана, Вашингтон, Минесота, Индијана, Кливленд, Финикс) или Израелца Гала Мекела (еx Макаби, Бенетон, Далас, Нижњи...), али потрага за дефинитивним решењем и даље траје.

До почетка нове сезоне, нови тим Звезде брусиће форму на турнирима у Краљеву (12. и 13. септембар - Мега, Трабзон и ПАОК) и у Задру (24-27. септембра, Олимпијакос, Фенербахче, Бајерн Минхен, Дарушафака, Задар)

Коментари / 0

Оставите коментар