Zvezda: Stižu Mitrović i Sofo, briga zbog Cirbesa!

Ekipa Dejana Radonjića polako se okuplja na pripremama, uz loše vesti iz Nemačke. Potraga za plejmejkerom i dalje traje.

Košarka 23.08.2015 | 21:40
Zvezda: Stižu Mitrović i Sofo, briga zbog Cirbesa!

Crvena zvezda Telekom ovog leta, za razliku od prethodnih, sprovodi bazične pripreme u Beogradu. Od prvog dana, opremu je zadužilo 12 igrača, a sledeće nedelje taj broj biće veći za Luku Mitrovića i Sofoklisa Skorcanitisa.

Kapiten šampiona Srbije dobio je nekoliko dana slobodno nakon što mu je selektor Aleksandar Đorđević zahvalio i saopštio mu da ne računa na njega na ovogodišnjem Eurobasketu. Zajedno sa snažnim grčkim centrom, Mitrović će pažnju od ponedeljka usmeriti ka radu u klubu i kontrolnim turnirima koji ovog septembra očekuju crveno-bele.

Istovremeno, iz Zvezde stižu i neprijatne vesti.

Klub je takođe potvrdio da je centar Maik Cirbes povredio levi skočni zglob u dresu reprezentacije Nemačke i da mu predstoji pauza.

"Maikova povreda je bolna, on ima veliki otok, a prve prognoze nisu preterano ohrabrujuće", rekao je u razgovoru za agenciju Beta sportski direktor crveno-belih Mirko Pavlović.

Nemački savez potvrdio je da će Cirbes definitivno propustiti Eurobasket, ali još nije poznato kada će moći da se priljuči radu u Zvezdi.

"Upravo zbog tog velikog otoka na snimcima nije se mogao jasno videti stepen povrede. Novi snimak će biti urađen za sedam dana i tada ćemo imati preciznije informacije. Medicinska služba Crvene zvezde je u stalnom kontaktu sa lekarskim timom reprezentacije Nemačke i pomno ćemo pratiti situaciju", konstatovao je Pavlović.

Cirbes je u značajnoj meri napredovao prošle sezone u Zvezdinom dresu. Bio je jedan od ključnih igrača u odlučujućoj četvrtoj utakmici finalne serije plej-ofa ABA lige protiv Cedevite, a izvanredno je odigrao i finale plej-ofa Super lige Srbije protiv Partizana. Između ostalog, postigao je odlučujuće poene kojima je Zvezda u trećem meču osvojila titulu i prekinula dominaciju najvećeg rivala.

Na svojoj poziciji, Nemac će u sledećoj sezoni deliti minutažu sa Skorcanitisom i mladim Stefanom Nastićem, u sklopu novog pristupa Dejana Radonjića, koji će uvesti ekipu u takmičarsku 2015/16 sa pet visokih igrača, za koje se već zna koji su.

Sa druge strane, i dalje traje dilema oko toga ko će biti novajlije na nižim pozicijama, pre svega na "kecu" i "trojci".

Sa Kalemegdana je ranije poručivano da će se pojačanja angažovati u odnosu prema novom plejmejkeru, koji i dalje ne stiže. Nedeljama je nagoveštavana mogućnost da Zvezda angažuje renomiranog Amerikanca Ej-Džej Prajsa (ex Indijana, Vašington, Minesota, Indijana, Klivlend, Finiks) ili Izraelca Gala Mekela (ex Makabi, Beneton, Dalas, Nižnji...), ali potraga za definitivnim rešenjem i dalje traje.

Do početka nove sezone, novi tim Zvezde brusiće formu na turnirima u Kraljevu (12. i 13. septembar - Mega, Trabzon i PAOK) i u Zadru (24-27. septembra, Olimpijakos, Fenerbahče, Bajern Minhen, Darušafaka, Zadar)

Komentari / 0

Ostavite komentar