Миха: Милан не жели побједу у Фиренци!

Тренер Милана имао је веома инспиративно излагање пред старт сезоне у којем је најавио да је циљ пласман међу прва три на табели.

Фудбал 23.08.2015 | 16:40
Миха: Милан не жели побједу у Фиренци!

Синиша Михајловић у свом стилу пред почетак Серије А.

Како је инспиративно говорио као тренер Сампдорије прошле две сезоне, тако говори и сада као тренер једног од три највећа италијанска клуба, Милана.

"Росонере" у недељу у 18.45 очекује тежак посао на гостовању у Фиренци, где игра Фиорентина, а Михајловић је овај сусрет најавио речима:

"Милан не жели победу у Фиренци!", рекао је и застао, а потом појаснио:

"Наша обавеза је да победимо".

Миха је новинарима испричао и да га је пред старт сезоне позвала жива легенда клуба.

"Ариго Саки звао ме је данас да ми пожели срећу и рекао ми је да је и он почео у Фиренци и да је изгубио ту утакмицу. Наш први противник је снажан тим, али можда је боље тако, да одмах видимо где смо и како стојимо у односу на најбоље. Имам велико поштовање према Фиорентини, али сам рекао момцима да постоје две групе тимова, они који сањају о победама и они којима је дужност да победе", рекао је Михајловић.

"Ми желимо да будемо у овој другој групи".

Михајловић, и сам некада назван "краљем ремија" (и то баш када је водио Фиорентину), поручио је новинарима какав Милан могу да очекују ове сезоне.

"Ја волим и желим забаву, да будем јасан, али резултати не долазе осим када је тим агресиван, организован и када, најважније, зна шта жели да ради. Драго ми је да су момци прихватили нападачки менталитет. Ако будемо применили оно на чему смо радили на тренинзима, имаћемо велику шансу да победимо", рекао је.

"Циљ нам је да завршимо у прва три (што значи пласман у Лигу шампиона). А, да ли бих данас био задовољан с трећим местом? Не! Јер, цела сезона је пред нама".

Навијачи славног клуба нестрпљиви су да виде како ће се, иза офанзивног везисте Жеремија Менеза, снаћи нови нападачи, Карлос Бака и Луис Адријано.

"Потписали смо Баку и Адријана да би постизали голове и направили разлику, тако да морамо што пре да их уведемо у најбољу могућу форму. Мислим већ сада да имамо један од најбољих тандема нападача у Серији А", рекао је.

О повратку на "Артемио Франки", где је провео годину и по дана...

"Био сам тамо 18 месеци и заувек ћу бити захвалан породици Дела Вале што ми је дала могућност да радим у том клубу. Било је то тешко време, као што Рикардо Монтоливо зна и сам (Монтоливо, тада играч Виоле, седео је поред Михајловића на конференцији), али нас двојица ни у ком случају нећемо тражити реванш у том смислу", напоменуо је Миха и додао:

"Нисам се променио као особа, али сигурно нисам више онај исти тренер који сам био пре четири године. Увек сам био директан у односу с људима и тражио сам поштовање од играча, али тек након што бих њима указао то исто поштовање. Можда се неким играчима то не свиђа, али сам човек који им увек говори истину, ма каква она била".

Фиорентина – Милан, недеља 18.45.

Коментари / 0

Оставите коментар