Miha: Milan ne želi pobjedu u Firenci!

Trener Milana imao je veoma inspirativno izlaganje pred start sezone u kojem je najavio da je cilj plasman među prva tri na tabeli.

Fudbal 23.08.2015 | 16:40
Miha: Milan ne želi pobjedu u Firenci!

Siniša Mihajlović u svom stilu pred početak Serije A.

Kako je inspirativno govorio kao trener Sampdorije prošle dve sezone, tako govori i sada kao trener jednog od tri najveća italijanska kluba, Milana.

"Rosonere" u nedelju u 18.45 očekuje težak posao na gostovanju u Firenci, gde igra Fiorentina, a Mihajlović je ovaj susret najavio rečima:

"Milan ne želi pobedu u Firenci!", rekao je i zastao, a potom pojasnio:

"Naša obaveza je da pobedimo".

Miha je novinarima ispričao i da ga je pred start sezone pozvala živa legenda kluba.

"Arigo Saki zvao me je danas da mi poželi sreću i rekao mi je da je i on počeo u Firenci i da je izgubio tu utakmicu. Naš prvi protivnik je snažan tim, ali možda je bolje tako, da odmah vidimo gde smo i kako stojimo u odnosu na najbolje. Imam veliko poštovanje prema Fiorentini, ali sam rekao momcima da postoje dve grupe timova, oni koji sanjaju o pobedama i oni kojima je dužnost da pobede", rekao je Mihajlović.

"Mi želimo da budemo u ovoj drugoj grupi".

Mihajlović, i sam nekada nazvan "kraljem remija" (i to baš kada je vodio Fiorentinu), poručio je novinarima kakav Milan mogu da očekuju ove sezone.

"Ja volim i želim zabavu, da budem jasan, ali rezultati ne dolaze osim kada je tim agresivan, organizovan i kada, najvažnije, zna šta želi da radi. Drago mi je da su momci prihvatili napadački mentalitet. Ako budemo primenili ono na čemu smo radili na treninzima, imaćemo veliku šansu da pobedimo", rekao je.

"Cilj nam je da završimo u prva tri (što znači plasman u Ligu šampiona). A, da li bih danas bio zadovoljan s trećim mestom? Ne! Jer, cela sezona je pred nama".

Navijači slavnog kluba nestrpljivi su da vide kako će se, iza ofanzivnog veziste Žeremija Meneza, snaći novi napadači, Karlos Baka i Luis Adrijano.

"Potpisali smo Baku i Adrijana da bi postizali golove i napravili razliku, tako da moramo što pre da ih uvedemo u najbolju moguću formu. Mislim već sada da imamo jedan od najboljih tandema napadača u Seriji A", rekao je.

O povratku na "Artemio Franki", gde je proveo godinu i po dana...

"Bio sam tamo 18 meseci i zauvek ću biti zahvalan porodici Dela Vale što mi je dala mogućnost da radim u tom klubu. Bilo je to teško vreme, kao što Rikardo Montolivo zna i sam (Montolivo, tada igrač Viole, sedeo je pored Mihajlovića na konferenciji), ali nas dvojica ni u kom slučaju nećemo tražiti revanš u tom smislu", napomenuo je Miha i dodao:

"Nisam se promenio kao osoba, ali sigurno nisam više onaj isti trener koji sam bio pre četiri godine. Uvek sam bio direktan u odnosu s ljudima i tražio sam poštovanje od igrača, ali tek nakon što bih njima ukazao to isto poštovanje. Možda se nekim igračima to ne sviđa, ali sam čovek koji im uvek govori istinu, ma kakva ona bila".

Fiorentina – Milan, nedelja 18.45.

Komentari / 0

Ostavite komentar