Власти у Аустрији УКИНУЛЕ Фудбалски клуб?! Ево и зашто...

Власти аустријског града Медлинг одлучиле да укину фудбалски клуб након резултатског дебакла против тима Унтервалтерсдорф (2:42)!

Фудбал 23.08.2015 | 23:00
Власти у Аустрији УКИНУЛЕ Фудбалски клуб?! Ево и зашто...

СЦ Медлинг доживео је праву резултатску катастрофу против екипе Унтервалтерсдорф (2:42) због чега су градске власти одлучиле да дају отказ свим играчима.

"Због негативних натписа у медијима услед незапамћеног пораза градске власти су једноставно избрисале све термине за тренинге на градском стадиону. Први тим и резервна екипа сада морају да обуставе рад", изјавио је локалном листу "Ноен" Михаел Каника, председник клуба који је сада без терена.

Градски секретар за спорт Роберт Мајер рекао је да је направљен радикалан потез, јер високи пораз није био први, будући да је клуб већ раније губио са двоцифреном разликом у првенству.

"Након дебакла од 2:42 град је одлучио да нешто предузме. У имену клуба стоји и име града. СЦ је требало да буде реклама за град, али када чак у Јужној Америци пишу с подсмехом у вези Медлинга онда смо морали да предузмемо нешто", потврдио је Мајер.

Он је нагласио да је уведена "казнена мера" привремена, односно одређена на годину дана.

Како би фудбалери могли поново да играју од лета идуће године градски секретаријат за спорт захтева одређене измене.

"Иако ми је жао ми не можемо да станемо иза овог тима. Моја врата су отворена ако постоји одређен концепт. Ако градске власти толико инвестирају желе и да од тога имају нешто, осим подсмевања широм света", нагласио је Мајер.

Коментари / 0

Оставите коментар