Vlasti u Austriji UKINULE Fudbalski klub?! Evo i zašto...

Vlasti austrijskog grada Medling odlučile da ukinu fudbalski klub nakon rezultatskog debakla protiv tima Untervaltersdorf (2:42)!

Fudbal 23.08.2015 | 23:00
Vlasti u Austriji UKINULE Fudbalski klub?! Evo i zašto...

SC Medling doživeo je pravu rezultatsku katastrofu protiv ekipe Untervaltersdorf (2:42) zbog čega su gradske vlasti odlučile da daju otkaz svim igračima.

"Zbog negativnih natpisa u medijima usled nezapamćenog poraza gradske vlasti su jednostavno izbrisale sve termine za treninge na gradskom stadionu. Prvi tim i rezervna ekipa sada moraju da obustave rad", izjavio je lokalnom listu "Noen" Mihael Kanika, predsednik kluba koji je sada bez terena.

Gradski sekretar za sport Robert Majer rekao je da je napravljen radikalan potez, jer visoki poraz nije bio prvi, budući da je klub već ranije gubio sa dvocifrenom razlikom u prvenstvu.

"Nakon debakla od 2:42 grad je odlučio da nešto preduzme. U imenu kluba stoji i ime grada. SC je trebalo da bude reklama za grad, ali kada čak u Južnoj Americi pišu s podsmehom u vezi Medlinga onda smo morali da preduzmemo nešto", potvrdio je Majer.

On je naglasio da je uvedena "kaznena mera" privremena, odnosno određena na godinu dana.

Kako bi fudbaleri mogli ponovo da igraju od leta iduće godine gradski sekretarijat za sport zahteva određene izmene.

"Iako mi je žao mi ne možemo da stanemo iza ovog tima. Moja vrata su otvorena ako postoji određen koncept. Ako gradske vlasti toliko investiraju žele i da od toga imaju nešto, osim podsmevanja širom sveta", naglasio je Majer.

Komentari / 0

Ostavite komentar