Синси: Јелена без финала! Халеп - Серена за титулу!

Српска тенисерка Јелена Јанковић није успела да се пласира у финале турнира у Синсинатију, пошто је поражена од Румунке Симоне Халеп у два сета. Најбоља тенисерка света Серена Вилијамс пласирала се у финале турнира у Синсинатију тријумфом над Украјинком Елином Свитолином.

Тенис 23.08.2015 | 09:00
Синси: Јелена без финала! Халеп - Серена за титулу!

Халепова је до шесте победе у седам међусобних сусрета са Јанковићевом дошла са 6:1, 6:2, после нешто више од једног сата игре.

Захваљујући том тријумфу, Халепова ће од понедељка бити друга тенисерка света, а у финалу ће се састати са Американком Сереном Вилијамс, која је победила Елину Свитолину из Украјине са 6:4, 6:3.

Јанковићева је против Халепове одиграла веома лош меч и видело се да је уморна после тешких мечева које је имала ове недеље. Румунка је била веома расположена, диктирала је темпо, а чак и када је Јелена на тренутке засијала, одмах је имала спреман одговор.

Српска тенисерка је била и поприлично нервозна, током целог меча је добацивала својим тренерима који су седели у њеном боксу и једноставно није имала праву шансу да уопште припрети Халеповој.

Ток меча:

Јелена је веома лоше ушла у меч, Халепова је то спремно дочекала и одмах направила брејк, препустивши српској тенисерки само један поен. Јанковићева је исто тако у наредном гему искористила лош сервис Румунке, која је на Јелениној брејк лопти направила двоструку сервис грешку - 1:1.

Халепова је од тада заиграла знатно боље, поново је направила брејк, искористивши Јелене грешке, а потом га без проблема потврдила. Српска тенисерка је деловала уморно на терену и није много изазивала своју ривалку, па је Румунка лако дошла до новог брејка за вођство од 4:1.

Јанковићева је била веома нервозна и то се видело у њеној игри, стално је причала и добацивала људима у свом боксу, па ни грешке Халепове, која је имала проблеме са сервисом, посебно у шестом гему, није искористила.

Највећу борбу са Халеповом у првом сету ЈЈ је водила у седмом гему, у којем је виђено више дугих размена удараца, у којима је и српска тенисерка имала своје шансе, али је Румунка после низа преокрета искористила другу сет лопту за 6:1.

Румунка је била релативно сигурна у првом гему другог сета, а Јелена јој је узвратила без изгубљеног поена и тако прекинула низ од шест узастопних гемова своје ривалке. Међутим, то је био тренутак кратког сјаја, пошто је Халепова брзо преузела контролу и после освојеног новог сервис гема направила брејк без изгубљеног поена.

Јелена је деловала веома уморно на сервису, па Румунка није имала проблема да диктира темпо и тако дође до 3:1. Српска тенисерка је узвратила можда и најенергичнијим гемом до тада у мечу, искористивши прву брејк прилику и тако је остала у игри.

Уследио је гем у којем су тенисерке водиле велику борбу, виђен је опет низ преокрета, у којем се Румунка боље снашла и поново дошла до брејка предности - 4:2. Одмах потом је сигурно потврдила тај брејк и меч завршила већ у наредном гему новим брејком, пошто јој Јанковићева није пружила велики отпор.

Вилијамсова је у првом полуфиналу против Свитолине славила са 6:4, 6:3, и у финалу ће се састати са бољом из дуела српске тенисерке Јелене Јанковић и Румунке Симоне Халеп.

Американка је против Свитолине одиграла веома добар меч, у којем је у првом сету имала заостатак, али када је успела да га надокнади, није се освртала и заслужено је славила.

Украјинска тенисерка је била та која је боље ушла у меч, одмах је одузела сервис Вилијамсовој, а потом била сигурна на сервису за 2:0. Серена се тада пробудила и заиграла знатно боље, али резултат то није одмах показивао јер је брејк вратила у шестом гему.

У наредним гемовима настављена је велика борба, Вилијамсова је упорно притискала Свитолину, а новим брејком без изгубљеног поена у десетом гему освојила је први сет са 6:4.

Губитак првог сета није омео Свитолину, која се држала у игри на почетку другог. Обе су имале сигурне сервисе у прва два гема, а после велике борбе Вилијамсова је нанизала два гема и повела са 3:1. Украјинка је одмах реаговала, узвратила истом мером, али је Серена решила меч у наредном гему, када је направила други брејк на који Свитолина није могла да одговори.

Коментари / 0

Оставите коментар