Sinsi: Jelena bez finala! Halep - Serena za titulu!

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u finale turnira u Sinsinatiju, pošto je poražena od Rumunke Simone Halep u dva seta. Najbolja teniserka sveta Serena Vilijams plasirala se u finale turnira u Sinsinatiju trijumfom nad Ukrajinkom Elinom Svitolinom.

Tenis 23.08.2015 | 09:00
Sinsi: Jelena bez finala! Halep - Serena za titulu!

Halepova je do šeste pobede u sedam međusobnih susreta sa Jankovićevom došla sa 6:1, 6:2, posle nešto više od jednog sata igre.

Zahvaljujući tom trijumfu, Halepova će od ponedeljka biti druga teniserka sveta, a u finalu će se sastati sa Amerikankom Serenom Vilijams, koja je pobedila Elinu Svitolinu iz Ukrajine sa 6:4, 6:3.

Jankovićeva je protiv Halepove odigrala veoma loš meč i videlo se da je umorna posle teških mečeva koje je imala ove nedelje. Rumunka je bila veoma raspoložena, diktirala je tempo, a čak i kada je Jelena na trenutke zasijala, odmah je imala spreman odgovor.

Srpska teniserka je bila i poprilično nervozna, tokom celog meča je dobacivala svojim trenerima koji su sedeli u njenom boksu i jednostavno nije imala pravu šansu da uopšte pripreti Halepovoj.

Tok meča:

Jelena je veoma loše ušla u meč, Halepova je to spremno dočekala i odmah napravila brejk, prepustivši srpskoj teniserki samo jedan poen. Jankovićeva je isto tako u narednom gemu iskoristila loš servis Rumunke, koja je na Jeleninoj brejk lopti napravila dvostruku servis grešku - 1:1.

Halepova je od tada zaigrala znatno bolje, ponovo je napravila brejk, iskoristivši Jelene greške, a potom ga bez problema potvrdila. Srpska teniserka je delovala umorno na terenu i nije mnogo izazivala svoju rivalku, pa je Rumunka lako došla do novog brejka za vođstvo od 4:1.

Jankovićeva je bila veoma nervozna i to se videlo u njenoj igri, stalno je pričala i dobacivala ljudima u svom boksu, pa ni greške Halepove, koja je imala probleme sa servisom, posebno u šestom gemu, nije iskoristila.

Najveću borbu sa Halepovom u prvom setu JJ je vodila u sedmom gemu, u kojem je viđeno više dugih razmena udaraca, u kojima je i srpska teniserka imala svoje šanse, ali je Rumunka posle niza preokreta iskoristila drugu set loptu za 6:1.

Rumunka je bila relativno sigurna u prvom gemu drugog seta, a Jelena joj je uzvratila bez izgubljenog poena i tako prekinula niz od šest uzastopnih gemova svoje rivalke. Međutim, to je bio trenutak kratkog sjaja, pošto je Halepova brzo preuzela kontrolu i posle osvojenog novog servis gema napravila brejk bez izgubljenog poena.

Jelena je delovala veoma umorno na servisu, pa Rumunka nije imala problema da diktira tempo i tako dođe do 3:1. Srpska teniserka je uzvratila možda i najenergičnijim gemom do tada u meču, iskoristivši prvu brejk priliku i tako je ostala u igri.

Usledio je gem u kojem su teniserke vodile veliku borbu, viđen je opet niz preokreta, u kojem se Rumunka bolje snašla i ponovo došla do brejka prednosti - 4:2. Odmah potom je sigurno potvrdila taj brejk i meč završila već u narednom gemu novim brejkom, pošto joj Jankovićeva nije pružila veliki otpor.

Vilijamsova je u prvom polufinalu protiv Svitoline slavila sa 6:4, 6:3, i u finalu će se sastati sa boljom iz duela srpske teniserke Jelene Janković i Rumunke Simone Halep.

Amerikanka je protiv Svitoline odigrala veoma dobar meč, u kojem je u prvom setu imala zaostatak, ali kada je uspela da ga nadoknadi, nije se osvrtala i zasluženo je slavila.

Ukrajinska teniserka je bila ta koja je bolje ušla u meč, odmah je oduzela servis Vilijamsovoj, a potom bila sigurna na servisu za 2:0. Serena se tada probudila i zaigrala znatno bolje, ali rezultat to nije odmah pokazivao jer je brejk vratila u šestom gemu.

U narednim gemovima nastavljena je velika borba, Vilijamsova je uporno pritiskala Svitolinu, a novim brejkom bez izgubljenog poena u desetom gemu osvojila je prvi set sa 6:4.

Gubitak prvog seta nije omeo Svitolinu, koja se držala u igri na početku drugog. Obe su imale sigurne servise u prva dva gema, a posle velike borbe Vilijamsova je nanizala dva gema i povela sa 3:1. Ukrajinka je odmah reagovala, uzvratila istom merom, ali je Serena rešila meč u narednom gemu, kada je napravila drugi brejk na koji Svitolina nije mogla da odgovori.

Komentari / 0

Ostavite komentar