Мигранти одлазе из центра Београда

Четири локације "у игри" за хуманитарни пункт за мигранте на ободу престонице. Измештање због лошијег времена, али и због наших грађана.

Србија 22.08.2015 | 07:18
Мигранти одлазе из центра Београда

Нови привремени прихватни центар за избеглице из ратом захваћених подручја, који ће нићи крај ауто-пута Београд - Шид, код хотела "Национал", требало би да буде оспособљен пре зиме. Он ће моћи ургентно да збрине око 2.000 људи, који ће добијати преводиоца, лекара, базичну храну и смештај.

Засада се разматрају, како незванично сазнајемо, четири локације. Неке су са леве, а друге са десне стране ауто-пута, изнад "Змајеве" пумпе. Из Агенције за приватизацију, како сазнајемо, чекају се подаци која је парцела слободна да би могла да почне градња.

Међутим, постоји опција да се оспособи неки од већ постојећих простора, кажу у Комесаријату за избеглице Србије. За таквим простором надлежни трагају већ два месеца. Он би био брже и јефтиније решење, јер би се прескочиле дуге тендерске процедуре. И београдске власти најављују помоћ.

Град је спреман да учествује у изградњи прихватног центра и пружићемо држави сву неопходну помоћ, колико год је у нашој моћи - каже, градоначеник Синиша Мали.

Извор: Вечерње НОВОСТИ

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

слап

22.08.2015 06:13

Овог Малог , депортовати заједно с имигрантима !

ОДГОВОРИТЕ
Name

илија

22.08.2015 08:18

До сад су прицали да неце градити центар за азиланте али под притиском немацке ипак хоце. Знаци да подлезу притисцима а то никако неваља за политицаре.. Процитани су.

ОДГОВОРИТЕ