Migranti odlaze iz centra Beograda

Četiri lokacije "u igri" za humanitarni punkt za migrante na obodu prestonice. Izmeštanje zbog lošijeg vremena, ali i zbog naših građana.

Srbija 22.08.2015 | 07:18
Migranti odlaze iz centra Beograda

Novi privremeni prihvatni centar za izbeglice iz ratom zahvaćenih područja, koji će nići kraj auto-puta Beograd - Šid, kod hotela "Nacional", trebalo bi da bude osposobljen pre zime. On će moći urgentno da zbrine oko 2.000 ljudi, koji će dobijati prevodioca, lekara, bazičnu hranu i smeštaj.

Zasada se razmatraju, kako nezvanično saznajemo, četiri lokacije. Neke su sa leve, a druge sa desne strane auto-puta, iznad "Zmajeve" pumpe. Iz Agencije za privatizaciju, kako saznajemo, čekaju se podaci koja je parcela slobodna da bi mogla da počne gradnja.

Međutim, postoji opcija da se osposobi neki od već postojećih prostora, kažu u Komesarijatu za izbeglice Srbije. Za takvim prostorom nadležni tragaju već dva meseca. On bi bio brže i jeftinije rešenje, jer bi se preskočile duge tenderske procedure. I beogradske vlasti najavljuju pomoć.

Grad je spreman da učestvuje u izgradnji prihvatnog centra i pružićemo državi svu neophodnu pomoć, koliko god je u našoj moći - kaže, gradonačenik Siniša Mali.

Izvor: Večernje NOVOSTI

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

slap

22.08.2015 06:13

Ovog Malog , deportovati zajedno s imigrantima !

ODGOVORITE
Name

ilija

22.08.2015 08:18

Do sad su pricali da nece graditi centar za azilante ali pod pritiskom nemacke ipak hoce. Znaci da podlezu pritiscima a to nikako nevalja za politicare.. Procitani su.

ODGOVORITE