БЕЛ: Ушао из Друге лиге па ''пребио'' Генк!

Сент Труден хит у Белгији! Домаћин славио са 3:1 и преноћи ће на деоби првог места на табели.

Фудбал 22.08.2015 | 10:00
БЕЛ: Ушао из Друге лиге па ''пребио'' Генк!

Није ништа необично у томе да екипе које уђу из нижег у виши ранг одиграју добро почетак првенства у најјачем рангу такмичења. Та традиција настављена је у Белгији ове сезоне. Сент Труден је прошле сезоне био први у другој лиги, директно је изборио промоцију у Про лигу и тренутно је на деоби првог места после победе над Генком од 3:1!

Од самог почетка домаћи су показали далеко реномиранијем противнику на какву су "коску" налетели - ону која ће им стати у грлу и задавити их! Већ после 11 минута игре Паоло да Силва искористио је продор Багајока по седној страни и одлично повратну лопту и из прве фантастично заврнуо у супротан угао голмана Ласла Кетелеша.

Тим резулатом отишло се на одмор, а на почетку другог полувремена опет иста прича. Идентична акција по левој страни, али је овога пута егзекутор био Јанис Мбомбо у 51. минуту меча. Већа тада је било јасно да Генк нема шта да тражи на Стајену, стадиону који прима око близу 15.000 гледалаца. Фантастичан соло продор и гол Жана Лука Домпеа у 78. минуту само је то потврдио, а ни утешни гол Јонија Бујена са пенала није скинуо осмех са лица домаћих навијача.

После овог кола Сент Труден има 10 бодова колико има и Остенде са којим дели прво место, с тим што Остенде има утакмицу мање. Генк је остао на седам освојених бодова.

ПРО ЛИГА 5. КОЛО

Петак

Сент Труден - Генк 3:1 (1:0)
/Де Силва 11, Мбомбо 51, Домпе 78 - Бујен 82/

Субота

18.00 Зулте Варегем - Клуб Бриж

20.00 Мехелен - Левен

20.00 Васланд Беверен - Мускрон

20.30 Шарлроа - Вестерло

Недеља

14.30 Андерлехт - Локерен

18.00 Стандард Лијеж - Остенде

20.00 Котријк - Гент

 

Коментари / 0

Оставите коментар