BEL: Ušao iz Druge lige pa ''prebio'' Genk!

Sent Truden hit u Belgiji! Domaćin slavio sa 3:1 i prenoći će na deobi prvog mesta na tabeli.

Fudbal 22.08.2015 | 10:00
BEL: Ušao iz Druge lige pa ''prebio'' Genk!

Nije ništa neobično u tome da ekipe koje uđu iz nižeg u viši rang odigraju dobro početak prvenstva u najjačem rangu takmičenja. Ta tradicija nastavljena je u Belgiji ove sezone. Sent Truden je prošle sezone bio prvi u drugoj ligi, direktno je izborio promociju u Pro ligu i trenutno je na deobi prvog mesta posle pobede nad Genkom od 3:1!

Od samog početka domaći su pokazali daleko renomiranijem protivniku na kakvu su "kosku" naleteli - onu koja će im stati u grlu i zadaviti ih! Već posle 11 minuta igre Paolo da Silva iskoristio je prodor Bagajoka po sednoj strani i odlično povratnu loptu i iz prve fantastično zavrnuo u suprotan ugao golmana Lasla Keteleša.

Tim rezulatom otišlo se na odmor, a na početku drugog poluvremena opet ista priča. Identična akcija po levoj strani, ali je ovoga puta egzekutor bio Janis Mbombo u 51. minutu meča. Veća tada je bilo jasno da Genk nema šta da traži na Stajenu, stadionu koji prima oko blizu 15.000 gledalaca. Fantastičan solo prodor i gol Žana Luka Dompea u 78. minutu samo je to potvrdio, a ni utešni gol Jonija Bujena sa penala nije skinuo osmeh sa lica domaćih navijača.

Posle ovog kola Sent Truden ima 10 bodova koliko ima i Ostende sa kojim deli prvo mesto, s tim što Ostende ima utakmicu manje. Genk je ostao na sedam osvojenih bodova.

PRO LIGA 5. KOLO

Petak

Sent Truden - Genk 3:1 (1:0)
/De Silva 11, Mbombo 51, Dompe 78 - Bujen 82/

Subota

18.00 Zulte Varegem - Klub Briž

20.00 Mehelen - Leven

20.00 Vasland Beveren - Muskron

20.30 Šarlroa - Vesterlo

Nedelja

14.30 Anderleht - Lokeren

18.00 Standard Lijež - Ostende

20.00 Kotrijk - Gent

 

Komentari / 0

Ostavite komentar