Све је спремно за херцеговачки дерби у Мостару!

"Јасно је да херцеговачки дерби значи много и Широком и нама. За нас је најбитније да поновимо игру коју смо показали у мечу са Сарајевом", рекао је Винко Мариновић, тренер лидера Премијер лиге БиХ.

Фудбал 22.08.2015 | 12:40
Све је спремно за херцеговачки дерби у Мостару!

Максималан учинак у прва четири кола фудбалери Зрињског имају прилику да потврде у недјељу (19 часова), у херцеговачком дербију, у оквиру петог кола БХ Телецом Премијер лиге БиХ са Широким Бријегом.

"Племићи" једини имају 12 бодова и сада ће "Под Бијелим бријегом" покушати да наставе побједнички низ којим су показали зашто су један од главних кандидата за титулу ове сезоне.
"Иза нас је важна побједа у гостима над Сарајевом, а сада нам долази Широки Бријег, тако да настављамо са серијом тешких утакмица уочи паузе. Јасно је да херцеговачки дерби значи много и Широком и нама. За нас је најбитније да поновимо игру коју смо показали у мечу са Сарајевом", рекао је Винко Мариновић, тренер лидера Премијер лиге БиХ.

Широкобријежани дерби у Мостару дочекују након два дербија са сарајевским клубовима, из којих су извукли један бод. Прво су поражени на "Кошеву" од Сарајева, а затим су на својој "Пецари" ремизирали са Жељезничаром.
"Мислим да имамо снаге и моћи одиграти квалитетну утакмицу у Мостару. Имамо одређених проблема због картонираних играча, али очекујем да нам то неће превише пореметити концепцију момчади", изјавио је Давор Младина, стратег Широког Бријега.

Један од дербија игра се у Бањалуци, гдје ће Борац покушати да се искупи за два везана пораза на Градском стадиону од Олимпица. Сарајевска екипа је поменута два пута славила резултатом 1:0.
"Никада ме није интересовала традиција, која је у овом случају на страни Олимпица, али мислим да је дошло вријеме да се она сруши. Лоше су стартовали у првенству, међутим сви су свјесни да то није њихов крајњи домет", рекао је Владо Јагодић, тренер Борца.

Уз раније повријеђеног Ајдина Реџића те Милоша Кукића, под знаком питања за овај сусрет су и наступи Тонија Јовића, Угљеше Радиновића и Петра Илића. У званичним мечевима у дресу Борца могли би да дебитују Лазар Марјановић и Мићо Кузмановић, који су у петак промовисани као појачања. Јагодић је образложио и разлоге одлуке да стручни штаб и играчи убудуће само на конференцијама имају право да разговарају са медијима.
"У ова четири кола осјетили смо, част изузецима, да нам ни близу није узвраћено оно што смо ми пружили медијима. Оно што мене као тренера највише боли јесте то кад се на дан утакмице објави нешто што уноси немир у екипу. Нама се то десило пред Жељезничар и Слободу", рекао је Јагодић и додао:

"Пред утакмицу у Тузли, што ме је највише забољело, као и стручни штаб и играче, објављена је дезинформација и некакво истраживачко новинарство, које преноси да нема ништа од спонзорских уговора и договора. Ови момци су живи организми и све то читају. То је покушај дестабилизације клуба, али свако има право да пише оно што мисли", између осталог, казао је тренер Борца, који се осврнуо и на одлуку Комисије за судије и суђење у Н/ФС БиХ, која је пресудила да је погодак Слободе у прошлом колу за 1:1 постигнут из офсајда.
"Послије Слободе, гдје смо можда изгубили два бода због непостојеће офсајд позиције, сматрали смо да заслужујемо мало већи третман него Жељезничар, којем су бањалучке новине три дана посвећивале анализу, а о нама је написана једна реченица у једном средству информисања", рекао је он.

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

јадно

22.08.2015 14:21

Јадно, па Радник вам игра за учвршћивања на другом мјесту а ви пишете у наслову о вјештачким приватним шовинистичким клубовима из Херцеговине.

ОДГОВОРИТЕ