Sve je spremno za hercegovački derbi u Mostaru!

"Jasno je da hercegovački derbi znači mnogo i Širokom i nama. Za nas je najbitnije da ponovimo igru koju smo pokazali u meču sa Sarajevom", rekao je Vinko Marinović, trener lidera Premijer lige BiH.

Fudbal 22.08.2015 | 12:40
Sve je spremno za hercegovački derbi u Mostaru!

Maksimalan učinak u prva četiri kola fudbaleri Zrinjskog imaju priliku da potvrde u nedjelju (19 časova), u hercegovačkom derbiju, u okviru petog kola BH Telecom Premijer lige BiH sa Širokim Brijegom.

"Plemići" jedini imaju 12 bodova i sada će "Pod Bijelim brijegom" pokušati da nastave pobjednički niz kojim su pokazali zašto su jedan od glavnih kandidata za titulu ove sezone.
"Iza nas je važna pobjeda u gostima nad Sarajevom, a sada nam dolazi Široki Brijeg, tako da nastavljamo sa serijom teških utakmica uoči pauze. Jasno je da hercegovački derbi znači mnogo i Širokom i nama. Za nas je najbitnije da ponovimo igru koju smo pokazali u meču sa Sarajevom", rekao je Vinko Marinović, trener lidera Premijer lige BiH.

Širokobriježani derbi u Mostaru dočekuju nakon dva derbija sa sarajevskim klubovima, iz kojih su izvukli jedan bod. Prvo su poraženi na "Koševu" od Sarajeva, a zatim su na svojoj "Pecari" remizirali sa Željezničarom.
"Mislim da imamo snage i moći odigrati kvalitetnu utakmicu u Mostaru. Imamo određenih problema zbog kartoniranih igrača, ali očekujem da nam to neće previše poremetiti koncepciju momčadi", izjavio je Davor Mladina, strateg Širokog Brijega.

Jedan od derbija igra se u Banjaluci, gdje će Borac pokušati da se iskupi za dva vezana poraza na Gradskom stadionu od Olimpica. Sarajevska ekipa je pomenuta dva puta slavila rezultatom 1:0.
"Nikada me nije interesovala tradicija, koja je u ovom slučaju na strani Olimpica, ali mislim da je došlo vrijeme da se ona sruši. Loše su startovali u prvenstvu, međutim svi su svjesni da to nije njihov krajnji domet", rekao je Vlado Jagodić, trener Borca.

Uz ranije povrijeđenog Ajdina Redžića te Miloša Kukića, pod znakom pitanja za ovaj susret su i nastupi Tonija Jovića, Uglješe Radinovića i Petra Ilića. U zvaničnim mečevima u dresu Borca mogli bi da debituju Lazar Marjanović i Mićo Kuzmanović, koji su u petak promovisani kao pojačanja. Jagodić je obrazložio i razloge odluke da stručni štab i igrači ubuduće samo na konferencijama imaju pravo da razgovaraju sa medijima.
"U ova četiri kola osjetili smo, čast izuzecima, da nam ni blizu nije uzvraćeno ono što smo mi pružili medijima. Ono što mene kao trenera najviše boli jeste to kad se na dan utakmice objavi nešto što unosi nemir u ekipu. Nama se to desilo pred Željezničar i Slobodu", rekao je Jagodić i dodao:

"Pred utakmicu u Tuzli, što me je najviše zaboljelo, kao i stručni štab i igrače, objavljena je dezinformacija i nekakvo istraživačko novinarstvo, koje prenosi da nema ništa od sponzorskih ugovora i dogovora. Ovi momci su živi organizmi i sve to čitaju. To je pokušaj destabilizacije kluba, ali svako ima pravo da piše ono što misli", između ostalog, kazao je trener Borca, koji se osvrnuo i na odluku Komisije za sudije i suđenje u N/FS BiH, koja je presudila da je pogodak Slobode u prošlom kolu za 1:1 postignut iz ofsajda.
"Poslije Slobode, gdje smo možda izgubili dva boda zbog nepostojeće ofsajd pozicije, smatrali smo da zaslužujemo malo veći tretman nego Željezničar, kojem su banjalučke novine tri dana posvećivale analizu, a o nama je napisana jedna rečenica u jednom sredstvu informisanja", rekao je on.

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

jadno

22.08.2015 14:21

Jadno, pa Radnik vam igra za učvršćivanja na drugom mjestu a vi pišete u naslovu o vještačkim privatnim šovinističkim klubovima iz Hercegovine.

ODGOVORITE