Видео - Новак и Златни Мастерс: Шта мисле Мари и Роџер?!

Новак Ђоковић налази се на само две победе до трофеја у Синсинатију, јединог из Мастерс серије који му недостаје.

Тенис 22.08.2015 | 14:00
Видео - Новак и Златни Мастерс: Шта мисле Мари и Роџер?!

“У последње две године долазим у Синсинати са тиме у глави, али није ми то једина мотивација. Као и сваки играч, борим се за трофеј. Континуитет је најважнији, и то континуитет на више различитих нивоа – физички, као и у томе да се распоред тако направи да се форма темпира за најважније турнире, Грен слем турнире и Мастерсе. То сам покушавао последњих неколико година“, каже Новак.

Новак је био веома близу да освоји трофеј у Синсинатију, чак четири пута заустављан је у финалу – 2009. и 2012. од Федерера, а 2008. и 2011. од Марија.

Ево шта Новакови ривали мисле о потенцијалном Златном Мастерсу.

Мари: Мастерс турнире екстремно је тешко освојити, поготово што су често један за другим – Индијан Велс и Мајами, Мадрид и Рим, Роџерс куп и Синсинати. Новак је био близу неколико пута, сигуран сам да ће дати све од себе и сада.

Федерер: Мислим да је веома тешко то постићи – ако Новак то успе, биће то велики подвиг. Освајање Синсинатија била би велика ствар за њега, пошто мислим да никоме то није пошло за руком раније, а увек је лепо бити први који је урадио тако нешто.

Раонић: То би било огромно достигнуће, раме уз раме са освајањем све четири Грен слем титуле. То се некада мало и превиђа јер је сав фокус на томе да ли ће Новак комплетирати Грен слем, али мислим да је Златни Мастерс једнако важан.

Ђоковић у суботу од 19 часова игра са Долгополовом у полуфиналу.

Коментари / 0

Оставите коментар