Video - Novak i Zlatni Masters: Šta misle Mari i Rodžer?!

Novak Đoković nalazi se na samo dve pobede do trofeja u Sinsinatiju, jedinog iz Masters serije koji mu nedostaje.

Tenis 22.08.2015 | 14:00
Video - Novak i Zlatni Masters: Šta misle Mari i Rodžer?!

“U poslednje dve godine dolazim u Sinsinati sa time u glavi, ali nije mi to jedina motivacija. Kao i svaki igrač, borim se za trofej. Kontinuitet je najvažniji, i to kontinuitet na više različitih nivoa – fizički, kao i u tome da se raspored tako napravi da se forma tempira za najvažnije turnire, Gren slem turnire i Masterse. To sam pokušavao poslednjih nekoliko godina“, kaže Novak.

Novak je bio veoma blizu da osvoji trofej u Sinsinatiju, čak četiri puta zaustavljan je u finalu – 2009. i 2012. od Federera, a 2008. i 2011. od Marija.

Evo šta Novakovi rivali misle o potencijalnom Zlatnom Mastersu.

Mari: Masters turnire ekstremno je teško osvojiti, pogotovo što su često jedan za drugim – Indijan Vels i Majami, Madrid i Rim, Rodžers kup i Sinsinati. Novak je bio blizu nekoliko puta, siguran sam da će dati sve od sebe i sada.

Federer: Mislim da je veoma teško to postići – ako Novak to uspe, biće to veliki podvig. Osvajanje Sinsinatija bila bi velika stvar za njega, pošto mislim da nikome to nije pošlo za rukom ranije, a uvek je lepo biti prvi koji je uradio tako nešto.

Raonić: To bi bilo ogromno dostignuće, rame uz rame sa osvajanjem sve četiri Gren slem titule. To se nekada malo i previđa jer je sav fokus na tome da li će Novak kompletirati Gren slem, ali mislim da je Zlatni Masters jednako važan.

Đoković u subotu od 19 časova igra sa Dolgopolovom u polufinalu.

Komentari / 0

Ostavite komentar