Синси: Федекс лако, Мари опет преокретом до 1/2-финала!

Други тенисер света Енди Мари савладао је Ришара Гаскеа са 4:6, 6:1, 6:4 у четвртфиналу турнира из Мастерс 1000 серије у Синсинатију. Роџер Федерер пласирао се у полуфинале, пошто је савладао Фелисијана Лопеса са 6:3, 6:4.

Тенис 22.08.2015 | 09:40
Синси: Федекс лако, Мари опет преокретом до 1/2-финала!

Поново је Шкот играо три сета, као са Димитровим, али наставио је низ тријумфа у Северној Америци.

У складу са очекивањима, видели смо меч са много дугих поена, тактичког надмудривања и лепих удараца.

После мирног почетка Мари је у седмом гему имао брејк лопту у три наврата, на трећој му је лопта дошла малтене на зицер на омиљену му бекхенд дијагоналу, али он ју је послао у мрежу.

Гаске се тада извукао и казнио Шкота за пропуст, направио је брејк у следећем гему и без изгубљеног поена одсервирао за вођство.

Међутим, Мари је моментално узвратио почетком другог сета, направио је брејк, а затим и спасао две везане брејк лопте у наредном гему. Већ тада је други сет био одлучен, а Шкот га је добио са убедљивих 6:1.

Гаске је покушао да заигра агресивније, излазио је на мрежу, али то није увек добра идеја против специјалисте за ’пасинг’ какав је Мари.

У раној фази трећег сета разменили су по брејк, а онда је концентрација прво попустила Гаскеу – при резултату 4:4 гем почиње двема грешкама, да би на 15:40 одсервирао дуплу грешку.

Мари поклон није пропустио, без потешкоћа је одсервирао за крај меча после нешто више од два часа игре.

Шкот, који јури свој трећи трофеј у Синсинатију, меч је завршио са 35 винера и 30 неизнуђених грешака, док је Гаске уписао 29 директних поена и 28 грешака.

Ово је била десета Федерерова победа над Шпанцем у исто толико међусобних окршаја, а у борби за финале чека га Енди Мари, који је у три сета добио Гаскеа.

Први сет трајао је само 26 минута и личио је на многе које је Федерер добио у каријери – у својим гемовима укупно је изгубио четири поена, а у шестом гему је направио брејк који му је био довољан за вођство у сетовима.

У другом сету видели смо за нијансу већу борбу – Лопес је спасао брејк лопту снажним сервисом, а онда је у шестом гему дошао до 0:40. Тада се Шпанцу стегла рука, Федерер је кратке лопте користио за нападе и освојио је пет поена у низу за 3:3.

Могло се и очекивати, Лопес је пао већ у следећем гему, а Федерер поново направио брејк који је рутински сачувао до краја и завршио посао за 62 минута.

Федерер је до сада шест пута славио у Синсинатију, његова игра сада делује импресивно пред окршај са Маријем, којег је добио у полуфиналу Вимблдона. Тај дуел други је по реду у суботу, после меча Ђоковић – Долгополов који почиње у 19.00.

Коментари / 0

Оставите коментар