Sinsi: Fedeks lako, Mari opet preokretom do 1/2-finala!

Drugi teniser sveta Endi Mari savladao je Rišara Gaskea sa 4:6, 6:1, 6:4 u četvrtfinalu turnira iz Masters 1000 serije u Sinsinatiju. Rodžer Federer plasirao se u polufinale, pošto je savladao Felisijana Lopesa sa 6:3, 6:4.

Tenis 22.08.2015 | 09:40
Sinsi: Fedeks lako, Mari opet preokretom do 1/2-finala!

Ponovo je Škot igrao tri seta, kao sa Dimitrovim, ali nastavio je niz trijumfa u Severnoj Americi.

U skladu sa očekivanjima, videli smo meč sa mnogo dugih poena, taktičkog nadmudrivanja i lepih udaraca.

Posle mirnog početka Mari je u sedmom gemu imao brejk loptu u tri navrata, na trećoj mu je lopta došla maltene na zicer na omiljenu mu bekhend dijagonalu, ali on ju je poslao u mrežu.

Gaske se tada izvukao i kaznio Škota za propust, napravio je brejk u sledećem gemu i bez izgubljenog poena odservirao za vođstvo.

Međutim, Mari je momentalno uzvratio početkom drugog seta, napravio je brejk, a zatim i spasao dve vezane brejk lopte u narednom gemu. Već tada je drugi set bio odlučen, a Škot ga je dobio sa ubedljivih 6:1.

Gaske je pokušao da zaigra agresivnije, izlazio je na mrežu, ali to nije uvek dobra ideja protiv specijaliste za ’pasing’ kakav je Mari.

U ranoj fazi trećeg seta razmenili su po brejk, a onda je koncentracija prvo popustila Gaskeu – pri rezultatu 4:4 gem počinje dvema greškama, da bi na 15:40 odservirao duplu grešku.

Mari poklon nije propustio, bez poteškoća je odservirao za kraj meča posle nešto više od dva časa igre.

Škot, koji juri svoj treći trofej u Sinsinatiju, meč je završio sa 35 vinera i 30 neiznuđenih grešaka, dok je Gaske upisao 29 direktnih poena i 28 grešaka.

Ovo je bila deseta Federerova pobeda nad Špancem u isto toliko međusobnih okršaja, a u borbi za finale čeka ga Endi Mari, koji je u tri seta dobio Gaskea.

Prvi set trajao je samo 26 minuta i ličio je na mnoge koje je Federer dobio u karijeri – u svojim gemovima ukupno je izgubio četiri poena, a u šestom gemu je napravio brejk koji mu je bio dovoljan za vođstvo u setovima.

U drugom setu videli smo za nijansu veću borbu – Lopes je spasao brejk loptu snažnim servisom, a onda je u šestom gemu došao do 0:40. Tada se Špancu stegla ruka, Federer je kratke lopte koristio za napade i osvojio je pet poena u nizu za 3:3.

Moglo se i očekivati, Lopes je pao već u sledećem gemu, a Federer ponovo napravio brejk koji je rutinski sačuvao do kraja i završio posao za 62 minuta.

Federer je do sada šest puta slavio u Sinsinatiju, njegova igra sada deluje impresivno pred okršaj sa Marijem, kojeg je dobio u polufinalu Vimbldona. Taj duel drugi je po redu u subotu, posle meča Đoković – Dolgopolov koji počinje u 19.00.

Komentari / 0

Ostavite komentar