Синси: Јелена на убједљив начин до 1/2-финала!

Јелена Јанковић пласирала се у полуфинале турнира у Синсинатију, пошто је победила Ану Каролину Шмиједлову из Словачке са 6:4, 6:2.

Тенис 22.08.2015 | 06:05
Синси: Јелена на убједљив начин до 1/2-финала!

Четврти пут у каријери Јелена је у полуфиналу у Синсинатију – 2009. је освојила титулу, 2011. је играла финале, а две године касније полуфинале.

За пласман у финале српска тенисерка бориће се са бољом из дуела Симона Халеп – Анастасија Пављученкова. Тај полуфинални окршај биће на програму око 3.00 између суботе и недеље.

Јелена је меч завршила са 14 винера и 24 неизнуђене грешке, док је Шмиједлова имала 21 директан поен и 38 грешака.

Јанковићева је играла стрпљиво, углавном је чекала грешке ривалке и често је мењала ритам – ’балони’, кратке дијагонале, затим нешто дубљи ударци и повремени напади, углавном бекхендом.

Први сет био је врло узбудљив, а у другом је српска тенисерка славила нешто лакше, мада смо и ту видели прегршт дугих поена.

Меч је трајао један час и 50 минута, а Јелена је победом остварила један од најбољих резултата ове сезоне, уз финале Индијан Велса и трофеј у Нанчангу.

Развила се велика борба, Словакиња је углавном нападала, али се Јанковићева кретала сјајно и добијала је важне поене. У шестом гему спасла је две брејк лопте – прву бекхенд дијагоналом на линији, а другу правовременом скраћеном лоптицом.

Оно што није тада, Шмиједлова је учинила у осмом гему – две неизнуђене грешке Јанковићеве утрле су јој пут до две везане брејк шансе, а Словакиња је одиграла добар пасинг већ на првој и изједначила на 4:4.

Српска тенисерка желела је дуге поене, била је стрпљива, мењала стране, слала и ’балоне’, а у деветом гему дочекала је грешке ривалке и дошла до брејк лопте. Уследила је дупла грешка и Јеленина шанса да сервира за сет.

Није могло без драме ни у последњем гему – било је много дугих поена, а Јелена се и расправљала са судијом Маријом Чичак због разгласа са комплекса који је ометао тенисерке.

Шмиједлова је спасла две сет лопте винерима из бекхенда, а Јелена је спасла једну брејк лопту пре него што је осигурала вођство – 6:4.

Лепом бекхенд паралелом Јанковићева је направила брејк на старту другог сета, али је пропустила три шансе да га осигура, да би затим одсервирала дуплу грешку на брејк лопти – 1:1.

Шмиједлова је повела са 2:1 и 0:30, чинило се да је Јелена у мини кризи, али тада је везала неколико добро изграђених поена, извукла тај гем, а затим после дуге борбе успела да направи нови брејк за вођство 3:2.

Јелена је тада потпуно проиграла, заиграла и агресивније, нарочито са бекхенд стране, а меч је дефинитивно преломила новим брејком за 5:2, после чега је без проблема одсервирала за тријумф.

Коментари / 0

Оставите коментар