Sinsi: Jelena na ubjedljiv način do 1/2-finala!

Jelena Janković plasirala se u polufinale turnira u Sinsinatiju, pošto je pobedila Anu Karolinu Šmijedlovu iz Slovačke sa 6:4, 6:2.

Tenis 22.08.2015 | 06:05
Sinsi: Jelena na ubjedljiv način do 1/2-finala!

Četvrti put u karijeri Jelena je u polufinalu u Sinsinatiju – 2009. je osvojila titulu, 2011. je igrala finale, a dve godine kasnije polufinale.

Za plasman u finale srpska teniserka boriće se sa boljom iz duela Simona Halep – Anastasija Pavljučenkova. Taj polufinalni okršaj biće na programu oko 3.00 između subote i nedelje.

Jelena je meč završila sa 14 vinera i 24 neiznuđene greške, dok je Šmijedlova imala 21 direktan poen i 38 grešaka.

Jankovićeva je igrala strpljivo, uglavnom je čekala greške rivalke i često je menjala ritam – ’baloni’, kratke dijagonale, zatim nešto dublji udarci i povremeni napadi, uglavnom bekhendom.

Prvi set bio je vrlo uzbudljiv, a u drugom je srpska teniserka slavila nešto lakše, mada smo i tu videli pregršt dugih poena.

Meč je trajao jedan čas i 50 minuta, a Jelena je pobedom ostvarila jedan od najboljih rezultata ove sezone, uz finale Indijan Velsa i trofej u Nančangu.

Razvila se velika borba, Slovakinja je uglavnom napadala, ali se Jankovićeva kretala sjajno i dobijala je važne poene. U šestom gemu spasla je dve brejk lopte – prvu bekhend dijagonalom na liniji, a drugu pravovremenom skraćenom lopticom.

Ono što nije tada, Šmijedlova je učinila u osmom gemu – dve neiznuđene greške Jankovićeve utrle su joj put do dve vezane brejk šanse, a Slovakinja je odigrala dobar pasing već na prvoj i izjednačila na 4:4.

Srpska teniserka želela je duge poene, bila je strpljiva, menjala strane, slala i ’balone’, a u devetom gemu dočekala je greške rivalke i došla do brejk lopte. Usledila je dupla greška i Jelenina šansa da servira za set.

Nije moglo bez drame ni u poslednjem gemu – bilo je mnogo dugih poena, a Jelena se i raspravljala sa sudijom Marijom Čičak zbog razglasa sa kompleksa koji je ometao teniserke.

Šmijedlova je spasla dve set lopte vinerima iz bekhenda, a Jelena je spasla jednu brejk loptu pre nego što je osigurala vođstvo – 6:4.

Lepom bekhend paralelom Jankovićeva je napravila brejk na startu drugog seta, ali je propustila tri šanse da ga osigura, da bi zatim odservirala duplu grešku na brejk lopti – 1:1.

Šmijedlova je povela sa 2:1 i 0:30, činilo se da je Jelena u mini krizi, ali tada je vezala nekoliko dobro izgrađenih poena, izvukla taj gem, a zatim posle duge borbe uspela da napravi novi brejk za vođstvo 3:2.

Jelena je tada potpuno proigrala, zaigrala i agresivnije, naročito sa bekhend strane, a meč je definitivno prelomila novim brejkom za 5:2, posle čega je bez problema odservirala za trijumf.

Komentari / 0

Ostavite komentar