Синси: Ана испустила Серену у четвртфиналу!

Најбоља српска тенисерка Ана Ивановић није успела да се пласира у полуфинале WТА турнира у Синсинатију, пошто је у неизвесном мечу изгубила од Серене Вилијамс.

Тенис 21.08.2015 | 22:00
Синси: Ана испустила Серену у четвртфиналу!

Ивановићева је одиграла одличан меч, али је поново, као много пута током каријере застала када је требало да преломи и поражена је резултатом 3:6, 6:4. 6:2.

Ово је био десети међусобни дуел две тенисерке, а Американка је повећала вођство на 9-1 у победама.

Ана је потврдила да има оружја којима може да се носи са најбољом играчицом данашњице, али је ментална лабилност коштала евентуалног тријумфа.

Серена ће се у полуфиналу састати са бољом из меча у којем се састају Луције Шафаржова и Јелина Свитолина.

Може се слободно рећи да је Ана испустила победу над Сереном јер је водила у неколико наврата. После одличног првог сета, направила је преокрет у другом и имала брејк вишка при резултату 4:3. Ипак, тада није издржала – спасла је две брејк лопте, али је код треће била немоћна.

Млађа од сестара Вилијамс искористила је ’моментум’ и дошла до изједначења у сетовима. Ивановићева је и на старту имала предност брејка, али се није стекао утисак да може да га сачува. Серена је везала шест гемова и стигла до тријумфа после нешто мање од два сата борбе.

У репризи прошлогодишњег финала боље се снашла Американка, али ни Српкиња неће имати разлога за задовољство јер ће напредовати за две позиције, иако ће изгубити око 400 WТА бодова. Од понедељка ће опет бити седма тенисерка света.

Женски турнир у Синсинатију игра се за укупан наградни фонд од 2,7 милиона долара.

Коментари / 0

Оставите коментар