Sinsi: Ana ispustila Serenu u četvrtfinalu!

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da se plasira u polufinale WTA turnira u Sinsinatiju, pošto je u neizvesnom meču izgubila od Serene Vilijams.

Tenis 21.08.2015 | 22:00
Sinsi: Ana ispustila Serenu u četvrtfinalu!

Ivanovićeva je odigrala odličan meč, ali je ponovo, kao mnogo puta tokom karijere zastala kada je trebalo da prelomi i poražena je rezultatom 3:6, 6:4. 6:2.

Ovo je bio deseti međusobni duel dve teniserke, a Amerikanka je povećala vođstvo na 9-1 u pobedama.

Ana je potvrdila da ima oružja kojima može da se nosi sa najboljom igračicom današnjice, ali je mentalna labilnost koštala eventualnog trijumfa.

Serena će se u polufinalu sastati sa boljom iz meča u kojem se sastaju Lucije Šafaržova i Jelina Svitolina.

Može se slobodno reći da je Ana ispustila pobedu nad Serenom jer je vodila u nekoliko navrata. Posle odličnog prvog seta, napravila je preokret u drugom i imala brejk viška pri rezultatu 4:3. Ipak, tada nije izdržala – spasla je dve brejk lopte, ali je kod treće bila nemoćna.

Mlađa od sestara Vilijams iskoristila je ’momentum’ i došla do izjednačenja u setovima. Ivanovićeva je i na startu imala prednost brejka, ali se nije stekao utisak da može da ga sačuva. Serena je vezala šest gemova i stigla do trijumfa posle nešto manje od dva sata borbe.

U reprizi prošlogodišnjeg finala bolje se snašla Amerikanka, ali ni Srpkinja neće imati razloga za zadovoljstvo jer će napredovati za dve pozicije, iako će izgubiti oko 400 WTA bodova. Od ponedeljka će opet biti sedma teniserka sveta.

Ženski turnir u Sinsinatiju igra se za ukupan nagradni fond od 2,7 miliona dolara.

Komentari / 0

Ostavite komentar