Италијани цијене праве мајсторе...!

Перуђа повукла из употребе дрес са бројем 13 у част Квиска Вујевића. Вујевић се играчки афирмисао у дресу Партизана са којим је 1991. године освојио титулу првака и куп Југославије. Пет година касније отиснуо се у иностранство.

Остали спортови 22.08.2015 | 13:00
Италијани цијене праве мајсторе...!

Горан Вујевић је одбојкашка легенда, свуда изазива пажњу и поштовања, а пре свега је то случај у Италији. Због тога је један од његових бивших клубова, Перуђа донела одлуку да повуче из употребе дрес са бројем 13 који је Вујевић носио до прошле сезоне.

Популарни Квиско, који је почетком јула у Бечу од Европске одбојкашке конфедерације добио награду за животно дело прошлог лета је завршио професионалну играчку каријеру.

Вујевић се играчки афирмисао у дресу Партизана са којим је 1991. године освојио титулу првака и куп Југославије. Пет година касније отиснуо се у иностранство.

У Италији је играо за више клубова, најдуже, седам година, у Перуђи, а носио је и дрес Бреше, Фераре, Монтикјарија, Таранта, Латине и Трентина, односно грчког Олимпијакоса.

Са репрезентацијом освојио је, поред осталог, олимпијско злато у Сиднеју 2000, злато на Европском првенству 2001. у Чешкој, сребро на Светском првенству у Јапану 1998. године, када је био проглашен за најбољег сервера шампионата.

Коментари / 0

Оставите коментар