Синси: Освјета за Гарос! Ђоковић преко Вавринке до 1/2-финала!

Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале турнира у Синсинатију, пошто је лакше него очекивано савладао Стана Вавринку са 6:4, 6:1 и тако се осветио Швајцарцу за пораз у овогодишњем финалу Ролан Гароса.

Тенис 21.08.2015 | 18:33
Синси: Освјета за Гарос! Ђоковић преко Вавринке до 1/2-финала!

Ђоковић је тако стигао до своје 20. победе над Вавринком из 24 сусрета, па су му сада преостале још само две препреке до трофеја јединог мастерса који му недостаје.

Знатно је Новак поправио игру у односу на сусрет трећег кола са Давидом Гофаном, који је добио са 6:4, 2:6, 6:3, док је на Вавринку очигледно оставио трага маратонски дуел са Ивом Карловићем, који је добио у три сета.

Наредни противник Ђоковићу биће бољи из четвртфиналног сусрета Александра Долгополова и Томаша Бердиха.

Први сет: Сервери сигурни до завршнице сета, а онда је Новак „убрзао”
Сусрет најбољег и петог тенисера планете почео је сервисом Вавринке. Швајцарац је то радио сигурно, и једини поен је Новак освојио када Вавринка није погодио први сервис, па је брзо било 0:1.

Морао је Ноле да тражи челенџ већ после првог сервиса, што је учинио исправно. Освојио је гем уз четири од шест погођених првих сервиса, што је било довољно да без превише проблема изједначи резултат.

Разменили су неколико врло квалитетних поена Ђоковић и Вавринка у трећем гему и тако најавили добар меч. Успевао је Новак два пута да стигне до 40:40, једном додуше уз помоћ рама Вавринкиног рекета, али је Швајцарац ипак био сигуран када је то било најважније, па нисмо видели брејк шансе - 1:2.

Ђоковић је био сјајан приликом прва три сервиса у четвртом гему и стигао је експресно до 40:0, али онда је мало успорио, што је Вавринки било довољно да освоји поен. Освојио би Швајцарац и следећи да је био мало сконцентрисанији приликом смеча, али је избацио једну чисту лопту у аут, када је Новак већ одустао од тога и да је јури, па је уз поклон Швајцарца најбољи играч планете стигао изједначења. Није међутим тај резултат био дуго на снази, пошто је Вавринка одлично сервирао и јако брзо стигао до 2:3.

Ни наредна два гема нису донели превише узбуђења. Оба сервера су били сигурни, посебно Вавринка који је гем добио за само 72 секунде, па се и даље чекало на неку брејк шансу - 3:4.

После маестралних сервиса Ђоковића и освајања гема „са нулом”, Новак је освојио и два поена на Вавринкин сервис. Успео је Швајцарац да прекине Нолетову серију асом, али је потом сервирао дуплу сервис грешку за две брејк лопте Новака. Ђоковићу је била довољна прва за 5:4.

Прва дупла сервис грешка у овом мечу није пуно омела Ђоковића, па је добром антиципацијом у одбрани на мрежи стигао до две сет лопте. Прву није искористио, јер је Стан био сјајан, али другу јесте после одличног сервиса.

Други сет: Новак сигуран против уморног Вавринке

Знао је Новак да је прави тренутак да на почетку другог сета нападне Вавринку. Био је упоран и покушавао је да стигне сваку лоптицу коју Швајцарац пошаље. Прва два пута није успео, али је потом Вавринка направио велику грешку, избацио једну лоптицу са мрежице у аут, после чега је Ноле стигао до још три узастопна поена и брејка.

Покушао је потом Вавринка да дужом разменом удараца избаци Ђоковића из ритма, али то му је донело само 40:40, уз другу дуплу сервис грешку Новака, али не и брејк шансу. Тако је Србин потврдио брејк лопту са почетка сета и стигао до 2:0.

Срећа прати храбре - Новак је агресивном игром и нападом на први сервис натерао Швајцарца на грешке. То му је донело 40:40, а онда једна лоптица из дефанзиве, која је од врха мрежице променила смер и завршила на линији Вавринкиног поља и брејк лопту. Њу је искористио тако што је Швајцарац послао форхенд у аут, што му је била 22 неизнуђена грешка у том тренутку, па је Новак уз шест узастопних гемова стигао до велике предности - 3:0.

Свестан је тога био и Вавринка, па је покушао одмах да смањи заостатак. Стигао је до 0:30, али је онда Ђоковић почео да шаље мало чешће лоптице у Вавринкино тело. Нешто слабија кретња Швајцарца у тим тренуцима је дошла до изражаја, па је Ноле потврдио и други брејк. Вавринка је потом стао на сервис линију и својим четвртим асом коначно прекинуо велику Новакову серију, пошто је гем освојио уз само један изгубљен поен - 4:1.

Сервирао је Новак потом сигурно, стигао на гем од сета, а затим је на Вавринкин сервис извршио нови притисак, стигао до меч лопте, коју је одмах и искористио.

Коментари / 0

Оставите коментар