''Гробари'' у недјељу поручују: За Дулета!

Навијачи Партизана преко друштвених мрежа најављују окупљање у недељу испред стадиона у Хумској како би и на тај начин дали подршку тренеру кошаркаша Душку Вујошевићу.

Кошарка 21.08.2015 | 21:40
''Гробари'' у недјељу поручују: За Дулета!

Тешка времена за Кошаркашки клуб Партизан, клуб који годинама представља синоним за кошарку на овом простору, некадашњег првака Европе...

Финансијска ситуација у Партизан је таква да се преживљава од данас до сутра. Годинама уназад на овакав епилог упозоварао је Душко Вујошевић, човек који је за Партизан и више од тренера.

За овакво стање у Партизану криваца има на много страна, наравно и у самом клубу, јер су многи играчи продавани претходних година, играла се Евролига, хала је увек била пуна, а каса је сада празна... Изостала је и пуна подршка државе, спонзори су се повлачили... Све то довело је до тога да Партизан буде у ситуацији у којој мора да одустане од европског такмичења (Еврокуп) и да се не зна са каквим ће тимом уопште играти у наредној сезони.

У медијима се нашироко пише о сукобима унутар клуба, односно размимоилажењу две најјаче особе - председника Предрага Даниловића и Вујошевића и да, наводно, постоји идеја да се Вујошевићу исплати 400.000 евра (од 600.000 евра) колико му се дугује, да би он отишао из клуба.

Многи навијачи Партизана, међутим, не могу и не желе да замисле да тренер буде неко други осим Душко Вујошевић (бар на у оваквој ситуацији).

Месецима већ на друштвеним мрежама постоје акције за подршку Вујошевићу (На Тwиттеру хаштаг #ЗаДулета), а за недељу су навијачи Партизана најавили скуп подршке трофејном стручњаку.

Они су покренули кампању како би у недељу, дан пре најављене Скупштине КК Партизан, привукли што више истомишљеника који желе да Вујошевић остане.

Симболично, окупљање је заказано у пет минута до 12 часова (11:55х), у недељу, 23. августа на платоу испред северне трибине стадиона Партизана у Хумској.

"Добро памтим све! Нико није важнији од Партизана, зато је ово важно за Партизан! За Дулета - подршка!", пише у памфлету која се "шерује" на друштвеним мрежама.

Коментари / 0

Оставите коментар