Ванредни избори у Турској 1. новембра

Ванредни избори у Турској биће одржани 1. новмебра, а у међувремену ће бити формирана привремена влада, уколико је неопходно са члановима ван парламента, објавио је данас председник Турске Реџеп Тајип Ердоган.

Свијет 21.08.2015 | 14:40
Ванредни избори у Турској 1. новембра

"Организоваћемо изборе у земљи. Ако Бог да, Турска ће поново изаћи на изборе 1. новембра", рекао је Ердоган у обраћању новинарима, најављујући да ће се данас састати са председником парламента ради договора о изборима.

Ердоган ће затим почетком следеће недеље затражити од премијера Ахмета Давутоглуа да формира привремену владу јединства, изјавили су високи турски званичници, пренео је Ројтерс.

Давутоглу је 18. августа званично вратио Ердогану поверени мандат за формирање нове владе, а то је учињено пошто нису успели преговори досад владајуће Партије правде и развоја (АКП) и опозиције о формирању новог турског кабинета после избора на којима је АКП изгубила апсолутну већину посланичких мандата.

Извор: Тањуг

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Лк

21.08.2015 16:16

Нико не мозе бити довољно јак и политицки и економски да би доносио самостално одлуке које нису по вољи свјетском играцу. Не покусавајте, дозивјецете америцку демократију.

ОДГОВОРИТЕ