Мафијашка сахрана у Риму уз музику из Кума

У предграђу Рима је, у холивудском стилу, сахрањен локални мафијаш, у кочијама коју су вукли коњи, уз музику из филма "Кум" и кишу латица ружа бацаних из хеликоптера.

Занимљивости 21.08.2015 | 14:10
Мафијашка сахрана у Риму уз музику из Кума

"Освојио си Рим, сада ћеш освојити рај", писало је јуче на плакату на улазу у цркву Светог Ђованија Боска, док је на другом, уз његову фотографију и слику Колосеума и Базилике светог Петра, писало "Краљ Рима".

Стотине људи испратиле су 65-годишњег Виторија Касамонику, вођу клана активног у југозападном делу Рима.

Према наводима полиције, Касамоника је био "на маргинама" организованог криминала и није био предмет скоријих истрага мафијашких послова.

Снимци са сахране емитовани су на телевизијама цео дан.

Шест црних коња вукло је црно-златну кочију, док је оркестар свирао мелодије из филма "Кум". Ожалошћени су бацали букете цвећа док је ковчег уношен у цркву, а у једном тренутку су латице црвених ружа бачене и из - хеликоптера.

Градоначелник Ињацио Марино је на Тwиттер налогу написао да је "неприхватљиво да живи користе сахране да шаљу мафијашке поруке".

Свештеник Ђанкарло Маниери изјавио је да он нема контролу над оним што се дешава испред цркве и да је обред сахране у цркви спроведен нормално, јавила је агенција АНСА.

Председница Антимафијашког одбора Парламента, Рози Бинди изјавила је да је забрињавајуће да сахрана некога ко је наводно члан мафије може да буде претворена у "разметљиву представу моћи мафије".

Додала је да је то доказ да се мафија чврсто инфилтрирала у власти и позвала да се појачају напори да се мафија искорени из градске администрације.

Извор: Мондо

Коментари / 0

Оставите коментар